Kilencven gyertya a születésnapi tortán

2020.07.23. 07:00

A szombathelyi Virág Lajosné kiváló egészségnek örvend

A napokban ünnepelte 90. születésnapját dr. Virág Lajosné, Ilona néni. Életét a gyógyításnak szentelte.

Vas Népe

Ilona néni Budapesten járt orvosi egyetemre, évtizedekig a Markusovszky kórházban dolgozott

Fotó: VN

Dr. Virág Lajosné, leánykori nevén Muszil Ilona 1930. július 22-én született Nagykanizsán. A zalai városban járta az általános és a középiskolát. Érettségi után Budapesten folytatta tanulmányait az orvosi egyetemen. Ott ismerkedett meg későbbi férjével, Virág Lajossal, akivel 1953. április 11-én kötöttek házasságot. Már az egyetem alatt a szombathelyi kórházban volt gyakorlaton.

Ilona néni Budapesten járt orvosi egyetemre, évtizedekig a Markusovszky kórházban dolgozott
Fotó: VN

A diploma után mindketten a Markusovszky kórházban kezdtek el dolgozni, Ilona néni először a belgyógyászaton. 1970-től a munkáját a rendelőintézet kardiológiáján folytatta, aminek később igazgatóhelyettese is volt. 1998-ban vonult nyugdíjba főorvosként, de utána még hosszú évekig dolgozott a nappali kórházban és a MÁV-rendelőben.

Férje 1998-ban bekövetkezett halála óta egyedül él, ugyanabban a házban. Két gyermeke és három unokája van, gyermekei Budapesten élnek. Ilona néni kifogástalan egészségnek örvend, csak Béres-cseppet és C-vitamint szed.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában