A gyár évek óta támogatja a hallgatókat

2020.07.30. 07:00

Autókat építenek egyetemisták, amit bemutattak Vasváron

A Hungaroring után, a PNH gyárudvarán mutatkozott be először a BME FRT elektromos meghajtású versenyautója.

Budai Dávid

A Hungaroring után Vasváron is bemutatták az új elektromos versenyautót az egyetemisták

Fotó: Szendi Péter

Különlegesre sikerült a fémszerkezetgyártásra szakosodott PNH Kft. hagyományos havi munkatársi tájékoztatója. Ezúttal a jövő mérnöknemzedékének kiemelkedő képviselői, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Formula Racing Team (BME FRT) tagjai is ellátogattak az üzembe, hogy személyesen köszönjék meg az itt dolgozóknak, hogy évek óta támogatják őket.

A Hungaroring után Vasváron is bemutatták az új elektromos versenyautót az egyetemisták Fotó: Szendi Péter

A műegyetemi hallgatók által alapított csapat benzines, később elektromos autókat épített, két éve önvezető versenyautó fejlesztésébe kezdtek. Az évek során a projektekben több mint ötszáz hallgató vett részt a tervezés, a gyártás, az építés és a tesztelés mellett olyan területeken, mint a menedzsment, a logisztika és a gazdasági ügyek intézése. Az így épített autók minden évben Európa legelismertebb konstruktőri versenysorozatában, a Formula Studentben indulnak, ahol harminc ország hétszáz egyetemistája méri össze tudását. A járvány miatt ugyan elmaradt a verseny, az autó azonban elkészült, amit hétfőn mutattak be a Hungaro­ringen, szerdán pedig a PNH 250 dolgozója csodálhatta meg, hogy milyen lett az az elektromos versenyautó, amely 2,5 másodperc alatt gyorsul fel százra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában