Matteo és Linett is született júniusban

2020.07.08. 07:00

Az Anna és a Bence a legnépszerűbb nevek Vas megyében

Júniusban 80 kislány és 77 kisfiú született Vas megyében. A legnépszerűbb lánynév az Anna volt, a kisfiúk nevei között a Bence végzett az első helyen.

Polgár Patrícia

A nyár első hónapjában 157 gyermek látta meg a napvilágot Vas megyében

Fotó: Unger Tamás

Különleges nevekben nem volt hiány: júniusban született Kilián Koppány, Lora, Amélia, Nolen, Nikolasz Csaba, Zselyke Amarill, Denisz Erik, Nikol, Dilen László, Matteo, Miksa, Linett, Lujza és Jankó is.

Az újdonsült kislányos szülők körében az Anna volt a legnépszerűbb név: öten kapták első, egy kisbaba pedig második keresztnévként. Az Annát a Mia és a Léna nevek követik a sorban, ezeket négy-négy alkalommal adták gyermeküknek a szülők. Szintén ott van az első öt legnépszerűbb név között a Jázmin és a Sára – három-három született júniusban. Ami a fiúneveket illeti, egyértelmű fölénnyel nyert a már évek óta töretlen népszerűségnek örvendő Bence név – hat alkalommal első kereszt­névként, míg két kisfiú esetében másodikként választották a szülők.

A további helyeket a három-három esetben anyakönyvezett Zsombor, Patrik, Levente és Botond foglalták el megyénkben a népszerűségi listán. A ma már kevésbé népszerű István név is gyakori volt a hónapban: két kisfú első, egy pedig második keresztnévként kapta meg. Szintén egyre ritkábban kapja a keresztségben egy-egy kisbaba a László nevet – júniusban azonban egy kisfiú első, kettő pedig másodikként kapta meg.

A nyár első hónapjában 157 gyermek látta meg a napvilágot Vas megyében Fotó: Unger Tamás

Voltak nevek, amelyeket kizárólagosan második kereszt­névnek választottak. Ezek a lányoknál az Emili, a Mária, az Amarill, az Ilona és az Ildikó, valamint a Brenda, az Erika és az Irina voltak – egy-egy csecsemő kapta ezeket második nevének. Ebben a körben a Rebeka bizonyult a legkeresettebbnek: két kislány második keresztneve is ez lett. A kisfiúknál a György, a Bálint, a Koppány, a Ferenc, a Balázs, a Csaba és a Dávid is csupán egy-egy alkalommal szerepelt a babák első keresztneve mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában