webinárium

2020.07.01. 07:00

Egy helyen a vasi és a szlovén értékek

Internetes szemináriummal, úgynevezett webináriummal zárták az e-Dokumenta Pannonica című, a magyar-szlovén határtérség településeit érintő projektet.

Polgár Patrícia

Dr. Horváth Sándor néprajzkutató a szemináriumon

Fotó: Horváth Balázs

Az öt félévet felölelő kutatási munka során a szlovén Muravidék 60 településének örökségét a muraszombati múzeum, a maribori levéltár, valamint a bellantinci idegenforgalmi iroda munkatársai vitték fel az adatbázisba. Magyar partnereik, a MNL Vas Megyei Levéltára, továbbá a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum szintén 60 vasi kistelepülés értékeit rögzítették.

Dr. Horváth Sándor néprajzkutató a szemináriumon
Fotó: Horváth Balázs

A projekt végeredménye egy olyan átfogó honlap, amelyen a térségekben fellelhető tárgyi és szellemi értékekről, az oda kötődő jelentős személyekről, épített örökségekről olvashatunk, láthatunk hiteles dokumentumokat, fotókat. A honlap három nyelven, magyarul, szlovénul és angolul elérhető, akár mobiltelefonról is. Így használható az oktatásban és turistautak megtervezésekor is. A weboldalon elérhető összes információnál megtaláljuk annak hivatkozását – tudtuk meg Kóta Pétertől, a Vas Megyei Levéltár igazgatóhelyettesétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában