Már nyomoz a rendőrség

2020.07.30. 14:00

Eladták vagy sem a Nagyszállót? – Feljelentést tett Nemény András

Nyomozást rendelt el a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen a Savaria Szálló ügyében.

Tömböly Ágnes

Az emblematikus épület sorsa továbbra sem rendeződik

Fotó: VN-Archív/Szendi Péter

A Nagyszálló értékesítésére vonatkozó, 2019. decemberi adásvételi szerződés megkötésével kapcsolatban felmerülő csalás, illetve gazdasági csalás bűntettek gyanúja miatt büntető feljelentést tett dr. Nemény András polgármester. A feljelentés megtételére a szombathelyi közgyűlés június végén hozott határozatában kérte fel a polgármestert. Kérdésünkre, hogy a városvezető intézkedett-e az ügyben, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense, Cser Zsófia így válaszolt: „Igen, a feljelentés megérkezett a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra, a nyomozás folyamatban van.”

Ismert, tavaly az önkormányzati kampányban dr. Nemény András a baloldali tömörülés polgármesterjelöltjeként ígérte meg, hogy megválasztása esetén az önkormányzat megvásárolja a Savaria Szállót.

Az emblematikus épület sorsa továbbra sem rendeződik Fotó: VN-Archív/Szendi Péter

A választás után az emblematikus épületet nyilvános pályázaton hirdették meg, amire vevő is érkezett: az adásvételi szerződést tavaly decemberben írták alá. Az önkormányzatnak – elővásárlási joga miatt – harminc napon belül nyilatkoznia kellett arról, megvásárolja-e a Nagyszállót, ezért januárban rendkívüli közgyűlésen hoztak döntést: az önkormányzat nem veszi meg az ingatlant.

Április elején a tulajdonilap-nyilvántartásban a vevő tulajdonjog-bejegyzés iránti kérelme továbbra is csak széljegyen szerepelt, ezért az önkormányzat levélben fordult az eladó félhez, egy felszámoló céghez. Innen május derekán érkezett válasz, azonban az adásvétel teljesülésére és a vételár kifizetésére irányuló kérdésekre nem kapott konkrét információt a városvezetés – ezt a közgyűlési előterjesztésből tudtuk meg. Ezek után határozott úgy a közgyűlés, hogy dr. Nemény András tegyen büntető feljelentést az ügyben.

Nem ez az első eset, hogy a baloldali polgármesternek a rendőrséghez kellett fordulnia: februárban a Szombathelyi Médiaközpont NKft. ügyében egy soron kívüli belső ellenőrzési vizsgálat után kellett büntető feljelentést tennie dr. Nemény Andrásnak.

Korábbi cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában