Oltottak, mentettek

2020.07.13. 07:00

Elfogadott beszámolók a csepregi képviselő-testületi ülésen

A legutóbbi testületi ülésen a Csepregi Önkormányzati Tűzoltóság, valamint a csepregi köztemetőt üzemeltető Vas Megyei Temetkezési Kft. is tájékoztatott a munkájáról. A beszámolókat elfogadták.

Merklin Tímea

Fotó: Unger Tamás

A percekkel hadakozó mentő tűzvédelmi tevékenység mellett Kovács András elnök azt is kiemelte: céljuk a még nagyobb társadalmi szerepvállalás, amely a civil szervezetek közül kiemeli a tűzoltókat. Az elmúlt évben 77 riasztást kaptak, ebből 32 tűzeset, 34 műszaki mentés és 11 téves jelzés volt. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívására 2019-től bővítették a vonulási területükön lévő települések körét Acsád és Meszlen bevonásával, négy percen belül tudnak kivonulni.

A tűzoltók a vírushelyzet alatt önként vállalták a város fertőtlenítését, egy második hullám esetén ismét rendelkezésre állnak. A közeljövőben nagynyomású vízzel megtisztítják a fő téri követ. A megszerzett támogatásokkal együtt összesen 48,5 millió forintból gazdálkodtak.

Fotó: Unger Tamás

A temetőüzemeltetésről szá­molt be Kiskós Ferenc ügyvezető, akitől megtudtuk: a múlt évben 42 temetés volt, 21 koporsós, 21 urnás. A sírhelymegváltásért, a létesítmények igénybevételéért temető-fenntartási hozzájárulásként befizetett – önkormányzatot illető, de az üzemeltetőnek átengedett – bevételek az elmúlt évben 1,223 millió forintot tettek ki. A közüzemi díjak (villany, víz) költsége 206 ezer forint volt, a hulladékszállítás 766 ezer forintba került.

Az ügyvezető mindemellett felhívta a figyelmet arra, hogy a temetőt bővíteni kellene: a mellette lévő terület alkalmas volna erre a célra, azt kellene megvásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában