kiskutyát is nyomtattak

2020.07.23. 07:00

Élménybusz járt Vépen – Játszva okosodhattak az óvodások

Háromdimenziós nyomtatót és szemüveget, drónokat és más digitális eszközöket mutattak be a napokban az óvodásoknak egy békéscsabai vállalkozás szakemberei. Házhoz vitték a digitalizációt.

Vas Népe

Vépi óvodások a foglalkozáson

Fotó: VN/Györe Zoltán

A digitális technika újdonságait – 3D-nyomtatót, VR-szemüveget, LEGO-robotot és minidrónt – mutatott be a vépi művelődési házban az élménybusz – speciális programjuk a virtuális valóságot vetítette a látogatók elé.

Vépi óvodások a foglalkozáson
Fotó: VN/Györe Zoltán

A háromdimenziós nyomtatógéppel például 36 perc alatt állítottak elő, vagyis nyomtattak ki egy kiskutyát olyan természetes zsinórszerű alapanyagból, amelyről nehéz elképzelni, hogy mivé válhat a digitális technika segítségével. De hallhattak a gyerekek a drónhasználat szabályairól, a VR-szemüvegekről is.

A technikai újdonságok mellett a másik meglepetést az jelentette, hogy a kicsik között már most vannak olyanok, akik hallottak a bemutatott eszközökről: találó kérdéseik és értő véleményük legalábbis erről tanúskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában