Július 11-én

2020.07.09. 07:00

Ez lesz a tizedik Hűségtúra – Lóval, kerékpárral, gyalog is lehet csatlakozni

Idén 10. alkalommal invitál Hűségtúrára július 11-én a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület.

Tömböly Ágnes

Dr. Hende Csaba (balról) a kezdetektől támogatja a túrát

Fotó: VN-archív

Szép és felemelő hagyománnyá vált, hogy a lovas polgárőrök felhívására minden évben Hűségtúrán járják végig a résztvevők azokat a településeket, amelyek a trianoni békediktátum aláírása után kiharcolták, hogy Magyarországhoz tartozzanak. Július 11-én, szombaton várnak mindenkit: lóval, kerékpárral, gyalog, autóval is lehet csatlakozni az eseményhez.

– Az egyik egyesületi összejövetelünkön vetettem fel az ötletet dr. Hende Csaba akkori honvédelmi miniszternek: lóval járnánk körbe a Hűség falvait, így ünnepelhetnénk a települések Magyarországhoz való ragaszkodását – elevenítette fel a kezdeteket Sátory Károly

egyesületi elnök. – A térség országgyűlési képviselője nemcsak örömmel fogadta a kezdeményezést, de patrónusává is vált. Részt vett a rendezvényeken, azokat támogatta is, így mindig méltó módon tudtuk megrendezni a Hűségtúrát.

Dr. Hende Csaba (balról) a kezdetektől támogatja a túrát Fotó: VN-archív

Július 11-én 11 órakor Nardán a hősi emlékműnél várják az emlékezőket koszorúzásra, majd 15 órakor a felsőcsatári hősi emlékműnél folytatódik a program. A Szombathelyi Fúvószenekar, a Kis Huszárok műsora, Konczér Katalin polgármester köszöntője után Fekete Péter, az Emmi kultúráért felelős államtitkára és dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke mond beszédet. A műsorban felsőcsatári, séi, nardai, pornóapáti és szombathelyi fellépők működnek közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában