letartóztatták őket

2020.07.06. 10:05

Fegyverrel követelt pénzt és fenyegetőzött két férfi Szombathely Fő terén

Két férfi bicskával támadt négy fiatalra, pénzt és telefont is követeltek tőlük, majd miután megkapták amit akartak, távoztak.

vaol.hu

Fotó: pixabay

A megalapozott gyanú szerint az egyik, a börtönből alig, több mint három hónapja szabadult, különös visszaeső férfi egy svájci bicskával hadonászott, miközben felszólította a sértetteket, hogy „adjátok oda a pénzt, mert megszúrlak titeket”. Ezt követően a férfi odaszorította a kés pengéjét az egyik sértett nyakához, akit azzal fenyegetett, hogy elvágja a torkát, ha nem adja át a pénzét.

A fenyegetésen túl mindkét gyanúsított bántalmazta is a sértetteket, pofon vágták, ököllel állon ütötték őket.

A megfélemlített sértettek átadtak a gyanúsítottaknak összesen 20.400 forint készpénzt és két – köztük egy 160.000 forint értékű – mobiltelefont. A gyanúsítottak az egyik telefont visszaadták, mert azt alacsony értékűnek tartották.

A rovott múltú gyanúsított, mielőtt társával együtt elhagyta a helyszínt, még megfenyegette a sértetteket, hogy megkeresik és megölik őket, ha feljelentést mernek tenni.

Két fiatal könnyű sérülést szenvedett a támadás közben, a másik két sértettnek nem keletkezett sérülése.

A nyomozó hatóság megtalálta és lefoglalta az elrabolt értékeket a gyanúsítottaktól, így a sértettek kára megtérült. Az ügyészség a szökés és elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye, a rovott múltú gyanúsítottal szemben továbbá a bűnismétlés veszélye miatt is indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését.

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 5. napján elrendelte egy hónapra a gyanúsítottak letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában