kijáró

2020.07.12. 07:00

Fókuszban a kecskék – Leírásokkal és képekkel mutatják be a patást

Télen-nyáron egyaránt igazi turistacsalogató település a Hohe Tauern Nemzeti Parkban, a Großglocknernél található, 1288 méteres magaságban fekvő, mindössze körülbelül 1200 lakosú település.

Nemes Judit

A hegyek látványa, az aktív kikapcsolódási lehetőségek vonzzák a látogatókat

Fotó: meinzirk.at

A hegyek látványa, az aktív kikapcsolódási lehetőségek, túrázások mind vonzzák a látogatókat Heiligenblutba. Nemrég újabb attrakcióval bővült a kínálatuk: elkészült a látogatócentrum, amelyben most a hegyoldalakon gyakran megfigyelhető négylábúra: az alpesi kőszáli kecskére fókuszálnak. A Hetedhétország ír arról, hogy az állatot korában a Kárpátok vonulatain is fel lehetett fedezni, napjainkban azonban élőhelye inkább az Alpokra korlátozódott.

A hegyek látványa, az aktív kikapcsolódási lehetőségek vonzzák a látogatókat Fotó: meinzirk.at

A láncolat bővelkedik kőszáli kecskékben: állománya körülbelül 35 ezret számlál. Nem volt ez mindig így: mintegy háromszáz évvel ezelőtt a kihalás fenyegette. A látogatóközpontban a leírások, képek révén megismerkedhetnek a turisták az állattal, továbbá annak a túlélésért folytatott küzdelemével is az élőhelyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában