Nem várnak tovább

2020.07.28. 07:00

Hálózatot cserélnének Jánosházán

Nem halogathatják tovább a polgármesteri hivatal elektromos hálózatának cseréjét. Önerő kell, de úgy döntöttek, pályáznak.

Bakos Ágnes

Nem halogathatják tovább a hálózat cseréjét

Fotó: Bakos Ágnes

– Ha nem cseréljük le, kiég az épület. Balesetveszélyes és túlterhelt az elektromos hálózat a polgármesteri hivatalban – mondta Kiss András polgármester. Három évvel ezelőtt szakértői vélemény mondta ki, hogy mielőbb ki kell cserélni a vezetékeket. – Most megjelent egy pályázati felhívás, amely az önkormányzati hivatal székhelyének infrastrukturális fejlesztését, felújítását támogatja, egy baj van vele, hogy 25 százalék önrészt kell vállalni – terjesztette a képviselő-testület elé a polgármester.

Ennél jobb lehetőség most nincs, és mivel nem halogatható a hálózatrenoválás, úgy döntöttek, pályáznak. Úgy számolnak, bruttó 14 millió forintból megvalósítható, vagyis mintegy 3,5 millió forint lenne az önrész, persze nyertes pályázat esetén. Az önerőt az önkormányzat állami többletfinanszírozásából ter­vezik fedezni.

Nem halogathatják tovább a hálózat cseréjét Fotó: Bakos Ágnes

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában