Bonyodalmak a határátlépésnél

2020.07.29. 10:45

Karanténba kerülhet egy idős osztrák nő, aki csak fogorvoshoz érkezett Magyarországra

Az aktuális koronavírus rendelet szerint Magyarország járványszempontból stabil országnak számít és semmi nem korlátozza az osztrák, vagy magyar állampolgárok belépését Ausztria területére. A 70 éves bécsi Maria Fassl azonban ennek ellenkezőjét tapasztalta meg Nickelsdorfnál/Miklóshalmánál.

vaol.hu

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A hölgy egy fogorvosi kezelést követően hazafelé tartott, amikor a Miklóshalmi határátkelőhelynél egy rendőr állította meg, aki egy koronavírus tesztet követelt tőle – számol be az orf.at.

- Mondtam a rendőrnek, hogy hiszen Magyarországról jövök és nincs szükségem koronavírus tesztre. – nyilatkozta az Ö1 rádiónak Maria Fassl.

A rendőr erre azt a választ adta, hogy a szabály múlt vasárnap éjféltől a Magyarországról érkezőkre is vonatkozik. A rendőr felszólította a hölgyet, hogy adja meg bejelentett lakcímét, ahol majd a karantén alatt tartózkodni fog és töltse ki a szükséges formanyomtatványokat. Maria Fassl ezekről másolatokat sem kapott.

Az határátkelőhelyeknél történő egészségügyi ellenőrzésekért az adott járási hivatal felelős. Az említett ügyben a Nezsideri/Neusiedl am See Járási Hivatalnak kellett tájékoztatni a határon szolgálatot teljesítő rendőröket és katonákat az aktuális, érvényben lévő rendeletekről. A járási hivatal egyik képviselője az üggyel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy

- Mi minden információt átadtunk a Szövetségi Hadsereg illetékeseinek. Valószínűleg a szolgálatban lévő rendőrök és katonák voltak tájékozatlanok. – mondta Nicole Schlaffer a Burgenlandi Korona Koordinációs Stáb munkatársa.

Héftői nap több, hasonló eset is történt. Maria Fasslnak pedig azt tanácsolták, hogy forduljon a Nezsideri Járási Hivatalhoz és eltörlik a rá kiszabott karantén kötelezettséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában