Ünnepség

2020.07.20. 07:00

Kerékpárutat avattak, amely összeköti Sárvárt a Hegyközséggel

Átadták a településfejlesztési operatív programban nyert 300 millió forintos pályázati támogatásból megvalósult, külön nyomsávú hegyközségi kerékpárutat.

Pajor András

A sárvár-hegyközségi kerékpárút átadásán Ágh Péter, Kondora István, dr. Máhr Tivadar alpolgármester és dr. Kondora Bálint

Fotós: Ohr Tibor

Az elmúlt hónapokban több szakaszban elkészült és közvilágítással ellátott kerékpárút átadására, a beruházás részeként épített, új ártéri Rába-hídon került sor. Az összegyűlteket Varga Jenő, a terület önkormányzati képviselője köszöntötte. Az avatáson közreműködött Bejcziné Németh Tünde zongorán és Takács Levente, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola trombita növendéke.

– Az útszakasz nemcsak a várost köti össze a Hegyközséggel, hanem része egy, az egész megyén áthaladó kerékpárút-hálózatnak, ami az idegenforgalom új célcsoportjával való bővülését is jelenti – fogalmazott Kondora István, Sárvár polgármestere. A turizmusfejlesztés és ezen belül a kerékpáros turizmus, a kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása, fejlesztése kiemelt helyet foglal el az önkormányzat fejlesztési céljai között.

A sárvár-hegyközségi kerékpárút átadásán Ágh Péter, Kondora István, dr. Máhr Tivadar alpolgármester és dr. Kondora Bálint
Fotó: Ohr Tibor

– Vas megyében a megyei közgyűlés partnerségével létrejött kerékpárosturizmus-beruházások közül négy valósult meg az elmúlt időszakban Sárvár térségében – mondta el dr. Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke.

A kerékpárforgalmi létesítmény a Vadkert körút és Rákóczi út felőli útcsatlakozástól indulva a Rába-hídon át vezet a Hegyközség irányába, keresztezve a Sótonyi utat, majd a Celli útnál ér véget. Csatlakozik a Vadkert körúton meglévő kerékpárúthoz és összeköttetést ad a 84-es főúton már kiépített Sárvár–Gérce közötti kerék­párút irányába.

 

– Sárvár számos jelentős fejlesztéssel bővült az elmúlt években az önkormányzat és a kormány együttműködésének köszönhetően. A város vezetői­vel már elkezdtük az új pénzügyi támogatási ciklus megalapozásaként a település jövőbeli fejlesztéseinek az előkészítését – jelentette ki Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában