Agrárszakképzési Centrumok jöttek létre

2020.07.03. 07:00

Két szombathelyi középiskola is érintett az országos átszervezésben

Országos átszervezés részeként Agrárszakképzési Centrumok jöttek létre: bár a vasi megyeszékhelyen nem hoztak létre ilyen központot, két helyi középiskola érintett az átszervezésben.

Nemes Judit

Két szombathelyi intézmény érintett, az egyik a Herman

Fotó: Horváth Balázs

A Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági, valamint a Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumot a Sopronban működő Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum irányítja szeptember 1-jétől; bár eredetileg arról is szóltak a hírek, végül a két intézmény összevonása nélkül.

Két szombathelyi intézmény érintett, az egyik a Herman
Fotó: Horváth Balázs

Az Agrárminisztérium közlése szerint szándékuk a szakképzés rendszerének megújítása volt, hogy a szakképzésre fordítandó költségek racionalizálásával és a kapacitások kihasználtságának optimalizálásával a vonzó tanulási környezet valósuljon meg. Úgy fogalmaztak: átlátható, rendezett struktúra kialakítása az elsődleges céljuk; továbbá, az, hogy ezáltal intézményeik a gazdaság szereplőinek valódi partnerei legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában