A megfelelő óvintézkedések betartásával

2020.07.02. 07:00

Lovas versenyt rendeztek Vépen

Szombaton reggeltől késő délutánig lovasok mérték össze tudásukat több számban a vépi pályán.

Tóth Kata

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A Lóbarátok Tököli Egyesülete rendezte a szabadidős, díjlovas és díjugrató versenyt, amely szerepelt a Magyar Lovas-szabadidősport Szövetség versenynaptárjában.

Hosszú idő után az első versenyek között volt a vépi az országban és Vas megyében. A megfelelő óvintézkedések betartásával színvonalas körülmények várták a nevezőket, szülőket, nézőket és vendégeket a vépi tanyán. Négy szabványméretű pályán zajlott a díjugratás és a díjlovaglás, az ügyességi versenyek több kategóriában.

Farkas Gábor két és fél éve bérli a vépi lovardát – ezúttal ő adta a pályát, készítette elő a versenyt; a szövetség pedig gondoskodott a bírókról, az akadályparkról és a szervezésről, tudtuk meg. Nyolcvan nevezés érkezett a díjlovas kategóriában, délután pedig húsz díjugrató állt rajthoz (összesen több mint harminc nevezést regisztráltak, előfordult, hogy egy lovas több számban is nevezett). Az egész Dunántúlról és Pest megyéből is érkeztek versenyzők: a szabadidő kategóriában szalagot, érmeket kaptak teljesítményüktől függően, a díjugrató verseny pénzdíjas volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában