Zöldebb, vonzóbb

2020.07.25. 15:30

Megújult Celldömölk-Alsóság központja, már piacot is tarthatnak

A településrész apraja-nagyja részt vett pénteken délután azon az ünnepségen, melynek keretében az itt élők birtokba vehették megújult településközpontjukat.

Tersztyánszky Krisztina

Az avatás pillanatánál dr. Kovács Zoltán városrészi képviselő, Fehér László polgármester, Söptei Józsefné alpolgármester, Majthényi László közgyűlési elnök és Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Fotó: Unger Tamás

A Zöld város kialakítása Alsóság városrészen elnevezésű, 90 millió forintos TOP pályázat jóvoltából szépen térkövezett, parkosított területeket alakítottak ki. A járdák, a parkolók, a virágágyások igazi városias megjelenést adnak a templomnak, részönkormányzatnak és a gyermekintézményeknek is helyet adó centrumnak.

Pénteken még a szemerkélő eső is elállt, hogy tökéletes legyen annak a településrésznek az ünnepe, amelyet a celldömölkieknek mintegy egyharmada nevez otthonának.

Az avatás pillanatánál dr. Kovács Zoltán városrészi képviselő, Fehér László polgármester, Söptei Józsefné alpolgármester, Majthényi László közgyűlési elnök és Ágh Péter országgyűlési képviselő.
Fotó: Unger Tamás

Fehér László polgármester felidézte az alsósági és izsákfai városrész történetét. Emlékeztetett rá: már 2016-ban felvetődött az alsósági központ létrehozásának ötlete, s ekkor kezdődött meg a tervezgetés is.

Dr. Kovács Zoltán részönkormányzat-vezető az utóbbi évek legnagyobb városrészi fejlesztésének nevezte a központ megújítását. A jelen beruházással egy olyan közösségi helyszín jött létre, amely a sporttól az üzleteken át a közlekedésig magában foglal minden fontos funkciót. A most elkészült új pavilonok pedig a piaci árusítás megszervezésére is lehetőséget adnak. Megemlékezett róla, hogy a fejlesztés kezdeményezése jelentős részben elődjének, Erdélyi Antalnak köszönhető.

A celldömölki városrész új terén sétál Harkály Tibor kisfiával, Benett-tel
Fotó: Unger Tamás

Majthényi László megyei közgyűlési elnök arról szólt, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program elindulása óta Celldömölkön számos fejlesztés valósult meg – ezeknek fontos része, hogy most Alsóságnak is jutott a fejlesztésekből.

Ágh Péter országgyűlési képviselő pedig kiemelte: – A görögök agórája és a rómaiak fóruma óta tudjuk, milyen közösségszervező erejük van az ilyen központoknak, ezért közös bizodalmunk, hogy ez a hely az alsósági emberek közötti kapcsolatok erősödéséhez is hozzájárulhat.

Az ünnepség a papi áldás, a szalagátvágás után vidám műsorral és gyermekprogramokkal folytatódott Alsóság új közösségi központjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában