Baleset

2020.07.27. 20:09

Motorbaleset Szombathely határában, kritikus állapotban a sérült (Frissítve)

Súlyos baleset történt Szombathely határában, a Bogáti út és a 87-es főút kereszteződésében.

Horváth Balázs

20200727 Baleset, motor és Suzuki ütközött Szombathely határában Szombathely, 87-es út Horváth Balázs, HB, Vas Népe

Fotó: Horváth Balázs

21:25

A helyszínen sikeresen újraélesztették, majd kórházba szállították, de továbbra is kritikus állapotban van az a férfi, aki motorjával egy Suzukinak ütközött Szombathely és Táplánszentkereszt között, a 87-es úton hétfőn kora este.

Információink szerint a táplánszentkereszti motoros nem viselt megfelelő védőruhát, utcai ruhában motorozott, és a záróvonalat átlépve, a megengedett 70km/h-s sebességnél jóval gyorsabban haladva előzött meg két autót is, mielőtt a 87-es út és a Bogáti út kereszteződéséhez ért. A kereszteződésbe Táplánszentkereszt felől hajtott be egy Suzuki, a vezetője lapunknak elmondta, hogy látta a lassan érkező két autót a védett úton, amik előtt még bőven átért volna, ezért indult el, de mikor már a kereszteződésben volt, akkor bukkant fel a Volkswagen takarásból a záróvonalnál előző és gyorsan érkező motor, ekkor pedig már nem tudta elkerülni az ütközést.

A motoros az ütközés helyétől több mint 40 méterre esett az árokba, a szemtanúk csak nehezen találták meg a nagy fűben, ami teljesen elnyelte a súlyosan sérült férfit, aki ekkor még tudott beszélni, de mire a mentők néhány perc múlva a helyszínre érkeztek, már újra kellett éleszteni.

A mentés és a helyszínelés teljes útlezárás mellett folyik.

20:04

Az első információk és a szemtanúk elmondása alapján egy motoros haladt a megengedett sebességnél jóval gyorsabban a 87-es úton Szombathely felé, és két autó előzésébe kezdett ott, ahol előzni tilos tábla és záróvonal is tiltja azt. Egy Suzuki ugyanekkor Táplánszentkereszt felől, egy mellékútról akart a 87-es úton keresztben átmenni a Bogáti út felé, de a sofőr későn vette észre a nagy sebességgel, a két autó előzéséből éppen a jobb oldali sávba visszatérő motorost és kihajtott elé. A motor és a Suzuki összeütközött, a motoros és járműve az árokba repült. A motort vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen újra kellett éleszteni. Jelenleg a mentés és a műszaki mentés van folyamatban, a 87-es útnak ezt a szakaszát teljesen lezárták.

Fotók:Horváth Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában