Csillagok és dobozok

2020.07.21. 07:00

Nagy Márta a karantén idején készítette el a bábokat Celldömölkön

A karantén idején a műhelymunkába menekült Nagy Márta, aki azokban a hetekben készítette el az új előadás, A csillagszemű juhász bábjait. Most már a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban próbál a felnőttekből verbuvált bábcsoport, az Ultraviolák. Az általános iskolás Tücsök csoport pedig itt táborozott.

Ölbei Lívia

A Tücsök csoport és az óriásbábok a KMKK-ban

Fotó: VN/KMKK/Pozsonyi Gábor

– A karantén elrendelése után a műhelymunka jelentette a menekülést a lehangoló helyzetből – mondja Nagy Márta, a fáradhatatlan bábos, aki nemcsak a Tücsök gyerekcsoportot vezeti évtizedek óta, hanem felnőtteket is sikerült megnyernie a bábozásnak. A veszélyhelyzet feloldása után, július eleje óta ismét a KMKK-ban próbálja az Ultraviolák a csillagszemű juhász történetét: a bábokat a karantén idején készítette el Nagy Márta. A hangfelvételeket pedig még a veszélyhelyzet előtt sikerült nyélbe ütni. A csillagszemű hangját Bejczi Károly, a zeneiskola igazgatója kölcsönzi: a csillagszemű-báb mintha hasonlítana rá. Bálint István hangján szólal meg a király, a zenéért Radányi Károly a felelős. A díszlet Remete Kálmán munkáját dicséri: a gyerekei báboztak, ő pedig csupa önzetlenségből segít. Nagy Márta bízik abban, hogy a celli szüreti napokon a közönség elé kerülhet az előadás.

A Tücsök csoport és az óriásbábok a KMKK-ban
Fotó: VN/KMKK/Pozsonyi Gábor

Közben a júniusi egri gyerekbábos fesztivált – ahol rendre kiemelkedő eredményt ér el a Tücsök – elvitte a járvány. A tervek szerint ősszel megrendezik. A tanévkezdéssel mindig újrarendeződő gyerekbábosok Marék Veronika-mesére készülnek: arról, hogy fogadjuk el azt, ami más.

A nyári tábort is megtartották a KMKK-ban: itt papírszínházaztak (a szomszéd cipőboltostól kaptak dobozokat) Nagy Mártával a gyerekek, akik az óriásbábokkal is barátságot kötöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában