Múltidéző

2020.07.05. 07:00

Negyven éve nagyot lépett a szombathelyi Spartacus-Styl – Automata tekepályát építtetett

A szombathelyi Spartacus-Styl Sportegyesület 1978-ban határozta el, hogy új, automata tekepályát építtet. Az alapozásra két év után, 1980-ban került sor. A mintegy ötmilliós létesítménnyel négyszázezer forint értékű társadalmi munkát is végeztek.

VN

A minden igényt kielégítő négysávos tekepálya

Fotó: VN-archív

A vasi ipari szövetkezetek, a KISZÖV, a Stly Ruházati Vállalat, valamint az OKISZ elnöksége és a megye hozzájárulásával tudta a Spartacus a tervét valóra váltani. Megfelelő otthona lett az új pálya az akkoriban NB II.-es csapatnak, illetve jól szolgálta a tömegsportot is. Azt mondanunk sem kell, hogy a jobb feltételektől jobb teljesítményt is vártak, nem mintha panasza lehetett volna az elnökségnek a tekézőire.

A minden igényt kielégítő négysávos tekepálya
Fotó: VN-archív

A kellemes környezetbe harmonikusan illeszkedett az új tekepálya épülete, hangulatos fehér színével, piros díszítésével. A belépőt sem érte csalódás: esztétikus volt a tér a zöld virágokkal, a faalapra dolgozott eredményjelzővel. Minden arról tanúskodott, hogy nagy gonddal, hozzáértéssel és szeretettel építették fel a pályát. A Farkas Károly utcai sporttelepen a füves labdarúgó-, kézilabda- és röplabdapálya mellett már a minden igényt kielégítő négysávos automata tekepálya is rendelkezésre állt.

Negyven éve az őszi-tavaszi szezonban a férfi tekézők szerepeltek eredményesebben, az NB II.-ben a második helyen végeztek. Süle József személyében válogatottja is volt az egyesületnek. A csapattól az NB I.-be jutást várták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában