Szűrések és bemutatók

2020.07.13. 07:00

Negyvenféle egészségügyi vizsgálattal várták az érdeklődőket

Múlt szerdán és csütörtökön átfogó szűrővizsgálaton vehettek részt, akik kilátogattak a megyeszékhely főterére.

Polgár Patrícia

A kezdeményezés célja, hogy minél többen megismerjék egészségi állapotukat Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010–2020–2030 (MÁESZ) az ország legnagyobb humanitárius formában működő egészségvédelmi programja, mely a lakosság számára ingyenesen biztosít szűrővizsgálatokat. Az ország legnagyobb mobil diagnosztikai központja negyvenféle, korszerű eszközökön végzett egészségügyi vizsgálatot kínál, azonnali kiérté keléssel.

A kezdeményezés célja, hogy minél többen megismerjék egészségi állapotukat Fotó: Unger Tamás

Szombathelyre a Trend Optikán keresztül érkezett el a program. Nagyidai Zoltán, a csoport tulajdonosa fontosnak tartotta hangsúlyozni a rendszeres szemészeti szűrővizsgálat fontosságát, melyet a Trend Optika üzleteiben a Semmelweis-egyetem orvosainak közreműködésével végeznek az optika szemész szakorvosai és diplomás optometristái, akik gépeikkel szemfenéki felvételek készítésére alkalmas funduskameráikkal is segítették a helyszínen a vizsgálatokat. A MÁESZ a 2020 és 2022 közötti időszakban a gyermekekre, fi atalokra, családokra fókuszál a családok évéhez kapcsolódóan, így a vasi rendezvényen is a felnőttek és a gyermekek egyaránt megtalálhatták a számukra érdekes programokat: részt vehettek látványos anatómiai bemutatón, dietetikai és életmódtanácsadáson, elsajátíthattak elsősegélynyújtási ismereteket, bepillantást nyerhettek az emberi test működésébe. A kezdeményezés célja, hogy minél többen, életkortól, lak helytől és foglalkozástól függetlenül megismerjék egészségi állapotukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában