magyar falu program

2020.07.14. 07:00

Nyertek, újítanak Jákon

Megújul a település két legrosszabb állapotban lévő útszakasza: a Fürdő és a József Attila utca felújítására nyert el csaknem 30 millió forintot az önkormányzat a Magyar falu programban.

Vas Népe

Dr. Tóth Ernő polgármester a József Attila utcában

Fotós: Horváth Balázs

Közzétették a kormányzati portálon a Magyar falu programban meghirdetett, önkormányzati tulajdonban lévő út-, hídépítés/felújítás pályázat nyerteseit. A nyertesek sorában helyet kapott Ják önkormányzata is: a település pár forint híján 30 millió forintból valósíthatja meg két útjának megújítását.

Dr. Tóth Ernő polgármester a József
Attila utcában
Fotó: Horváth Balázs

– A Fürdő és a József Attila utcában van a falu két legrosszabb állapotban lévő belterületi útja: burkolataik elöregedettek, felújításukra nagy szükség van. A József Attila utcai útszakasz megújítása azért is fontos, mert azt nemcsak a személyautók, hanem a mezőgazdasági gépek is rendszeresen használják – emelte ki dr. Tóth Ernő. A polgármester hozzátette: mozaikos repedések, kikopások, kátyúk, süllyedések jelentek meg mindkét szakaszon, és a burkolati hibák jelenlegi mennyisége, mértéke és eloszlása miatt teljes felületű helyreállítás szükséges.

Ha minden a tervek szerint alakul, még az idén új burkolaton lehet közlekedni a két utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában