Átadták

2020.07.11. 07:00

Ötven új, korszerű ágy a Markusovszky kórháznak (Fotógalériával)

Ötven új, elektromos intenzív ággyal gazdagodott a Markusovszky kórház. Tegnap volt az átadó.

Tersztyánszky Krisztina

Dr. Holtai Zoltán mutatta be az ágyakat. Dr. Hende Csaba, Harangozó Bertalan, prof. dr. Nagy Lajos, Illés Károly

Fotó: Unger Tamás

Professzor dr. Nagy Lajos főigazgató mondott köszönetet az egyenként mintegy egymillió forint értékű ágyakért. Elmondta: az elmúlt hónapok jelentős többletmunkát jelentettek a kórháznak, ám egyúttal számos olyan beruházás is történt, amelyek megteremtették az esetlegesen több beteg ellátásának feltételeit. Ám ahogy a koronavírus-járvány első hullámával sikeresen megbirkózott a megye, úgy fel kell készülni egy várható újabb csúcsra is. Ennek a felkészülésnek a része az a most érkezett, központi állami forrásból beszerzett ötven modern kórházi ágy, amelyeket további eszközök, monitorok követnek majd.

Dr. Holtai Zoltán mutatta be az ágyakat. Dr. Hende Csaba, Harangozó Bertalan, prof. dr. Nagy Lajos, Illés Károly Fotó: Unger Tamás

Dr. Hende Csaba, Szombathely parlamenti képviselője, az Országgyűlés alelnöke köszönetet mondott a kórház 1300 dolgozójának és minden olyan szervezetnek, amely hozzájárult ahhoz, hogy Vas megye országosan is kiemelkedő színvonalon birkózott meg a járvánnyal. Kiemelten gratulált professzor dr. Nagy Lajos főigazgatónak, aki a héten eddigi munkásságáért és a járvány idején tanúsított kiemelkedő tevékenységéért Dr. Batthyány Strattmann László-díjban részesült. Hangsúlyozta: a kormány mindig gondoskodott és ezután is gondoskodni fog a kórház szükségleteiről, a magas szintű betegellátás feltételeinek biztosításáról. Harangozó Bertalan kormánymegbízott kiemelte: a szolgálattevők helytállása, szaktudása, valamint a lakosság fegyelmezettsége segített megbirkózni a járvány első hullámával, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a járványügyi készültség még érvényben van.

 

A különböző pozíciókra beállítható, szállítható, számos csatlakozó- és rögzítőegységgel ellátott ágyak már fel is váltották a régieket az intenzív betegellátó osztályon. A korszerű eszköz működését dr. Holtai Zoltán, az osztály helyettes főorvosa mutatta be a sajtó képviselőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában