csodás platán

2020.07.04. 16:20

Vas megyei esélyes is van Az Év fája versenyben

Október 1-ig lehet szavazni.

vaol.hu

Fotó: evfaja.okotars.hu/

Az Ökotárs Alapítvány által meghirdetett Az Év Fája vetélkedő keretében nem a legnagyobb vagy legöregebb fát keresik, hanem azt, amelyik a jelölőknek valamiért fontos: kapcsolódik hozzá egy helyi történet, találkozási pontot kínál – vagy bármilyen más szerepet tölt be az ott élők mindennapjaiban. A nevezett fák közül a zsűri választotta ki a döntősöket. Ezek vesznek részt a nyilvános döntőben, melyben legtöbb közönségszavazatot kapó fa nyeri az Év Fája címet. A döntősök közt emellett már ott rejtőzik a Hős Fa cím nyertese is és az Országos Erdészeti Egyesület különdíjasa, de arra, hogy mely fák kapják ezeket, csak a közönségszavazás után derül fény-olvasható a honlapon.

A szavazatokat 2020. október 1-ig lehet leadni a kedvenc fájukra! Az eredményeket október 17-én, egy díjátadó keretén belül teszik közzé.

A Vas megyei döntős Szombathelyen található, melyhez a következő személyes történet fűződik:

Egy különleges platán

Személyes történetünk: 2019 nyarán családi találkozó okán jártunk Szombathelyen. Unokahúgom szombathelyi, nagybátyám Svédországból, húgom Budapestről, jómagam Debrecenből érkeztünk. A karneválra menet sétáltunk a Gyöngyös partján. Egyszer csak megláttuk ezt a hatalmas, csodálatos fát. Mindannyian szinte gyerekké válva boldogan élveztük a fa társaságát, játszottunk, kacagtunk. Egyszerűen nem tudtunk tovább menni, annyira lenyűgözött bennünket. Rögtön el is határoztuk, hogy mindenképp jelöljük. Reméljük, találunk másokat is, akik támogatják ezt a nevezést.

 

Fotó: evfaja.okotars.hu/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában