értékelés

2020.07.02. 07:00

Vassurány ügyeiről, idősek között

A helyi Irány Surány Egyesület tagozata az idősklub. „Békeidőben” havonta kétszer is összejönnek a faluházban. Múlt héten Forrai Dániel polgármestert invitálta beszélgetésre Faller István klubvezető.

VN

Forrai Dániel polgármester értékelt

Fotó: VN/Németh Zoltán

A falu életét érintő témák közül több is felmerült: így például, van-e külön szabályozás a fűnyírásra. Az égetéssel kapcsolatos előírásokra is rákérdeztek. Időnként kóbor kutyák jelennek meg az utcákon, kiderült: ebösszeírást tervez nyár végéig az önkormányzat.

Forrai Dániel visszatekintett az önkormányzati választások előtti terveire – nagy százalékban teljesültek az elképzelések. Néhány példa: új buszmegálló létesült a régi helyén, kormányzati segítséggel falubuszt kaptak, időskori segítő programjuk indult. Lakatfát állítottak, így köszöntik az újszülötteket.

Forrai Dániel polgármester értékelt
Fotó: VN/Németh Zoltán

A temetőt társadalmi munkában felújították. Szóba került az iskola jövője is – a polgármester a beiratkozási adatokat látva bizakodó. Azt mondta, azért tudtak jó tempóban haladni, mert erős, összetartó a közösség Vassurányban, határozott az önkormányzati tevékenység, és jól alakul a közös munka Ágh Péter országgyűlési képviselővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában