Koncert vezeti be az eseményt

2020.08.14. 07:00

A Békenap az idén sem maradhat el Vasváron

A Békenap az idén sem maradhat el. Már több mint egy évtizedes hagyomány, hogy az 1664. augusztus 10-én megkötött vasvári béke emlékére tematikus napot tartanak.

Pogács Mónika

Sejber Mihály a Békeházban, ahol tárlatvezetés is lesz Fotó: archív/Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

A szombati Békenapot ma este a Szentkúton könnyűzenei koncert vezeti be. – Volt kétely bennünk, hogy megrendezzük-e, de végül úgy döntöttünk, az idén is megtartjuk a programot, hiszen alapvetően nem nagy tömegeket megmozgató eseményről beszélünk – mondta el Tóth Balázs polgármester. Hozzátette: az esemény váza az évek során kialakult, bevált, ehhez ragaszkodnak idén is. A Fő téren szombaton 16.30-tól a borverseny eredményhirdetésével indul a program, bemutatják a Város borát is. A díjnyertes bort meg is lehet kóstolni. A rendezvényen a Kármentő Népzenei Együttes működik közre a Királyok kútjánál. – Az eredményhirdetést a város borversenyéről a Bárányfesztiválon szoktuk megtartani, de ez idén az ismert okok miatt elmaradt. Így most ez is felsorakozik a Békenap programjai közé – jegyezte meg Tóth Balázs.

Sejber Mihály a Békeházban, ahol tárlatvezetés is lesz Fotó: archív/Unger Tamás

A Fő téri rendezvény után a vendégeket a Békeházba invitálják, ahol Meggie és barátai lépnek fel, de bábszínházi előadás is lesz a gyermekek örömére. 19 órától Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész szakavatott tárlatvezetése kalauzolja az érdeklődőket a Békeházban található Vasi Képzőművészeti Gyűjtemény művei között.

A Békenapot este vízi- és tűzijáték zárja. A krónikák szerint a vasvári békekötés napját a csapatok vigadozással, tűzijátékkal fejezték be. Ezt a hagyományt eleveníti fel Vasvár. A hangulatot a Firkin együttes alapozza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában