első díj

2020.08.14. 08:09

A járványhelyzet kezelése kihívás – Az intézményvezető első lett pályázatával

Hermánné Bedics Rita a Vas Megyei Egyesített Szociális Intézmény acsádi telephelyének intézményvezetője a Semmelweis Egyetem, a koronavírus-járvány gyakorlati kezeléséről szóló pályázatának első díját hozhatta el.

Polgár Patrícia

Hermánné Bedics Rita büszkén mutatja a kapott oklevelet Fotó: UT

Fotó: Unger Tamás

Rita boldogan fogadta lapunkat a Szegedy-kastélyban, ahol az acsádi szociális intézmény működik. Mint mondta, nagyon meglepte, hogy megkerestük – pedig amit elért, nem kis eredmény: az egészségügyi és orvostudomáyi egyetem és az Egészségügyi Menedzserképző Központ közös, Tudás, gyakorlati alkalmazás, változtatásvezetés, hozzáállás a járvány kezelésében – Menedzsmenttudással a járvány ellen című, májusban meghirdetett pályázatán munkájával első helyezést ért el. Ezzel huszonöt másik pályázó mellett nem kisebb szaktekintélyt utasított maga mögé, mint a Bethesda Gyermekkórház igazgató-főorvosát.

A pályázatra bárki jelentkezhetett, aki a Semmelweis Egyetemen szerzett diplomát. Rita tavalyelőtt szociális vezetőként végzett az oktatási intézményben, most alumni hallgatóként adta be munkáját. Beadványában azokat az intézkedéseket részletezte, amelyeket a koronavírus-járvány kapcsán vezetőként meg kellett hoznia.

Hermánné Bedics Rita büszkén mutatja a kapott oklevelet Fotó: UT

Az egyetemen elsajátított szemlélet gyakorlati alkalmazására fektette a hangsúlyt pályázatában. Ez a szemlélet pedig nem más, minthogy az ilyen helyzeteket kihívásként kell kezelni. Mint mondja kollégáival együtt ennek megfelelően cselekedtek és végezték munkájukat.

Folyamatosan figyelték a híreket és már február végén megbeszélték a feladatokat a többi intézmény döntéshozójával. Az intézményvezető úgy véli, talán ennek is köszönhető, hogy egyetlen vasi szociális otthon sem vált gócponttá a koronavírus-járvány első szakaszában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában