Kemencés napon adták át a sütés fortélyát

2020.08.25. 07:00

A kenyérről (is) szólt a nap Csehimindszenten

Csehimindszent A Kemencés nap alkalmával augusztus 19-én lelkes asszonyok gyúrták, dagasztották, kelesztették a kenyértésztát. Évről évre elmesélik a kenyérsütés módját, hogy átadhassák tudásukat a falu apraja-nagyjának.

Gaálné Pápai Viktória

Huszár Balázs plébános áldotta meg a kenyeret

Fotó: VN/GPV

A Mindszenty Emlékház udvarán álló kemencében sültek a csodás illatú, aranybarna kenyerek, amelyből egy az új kenyér ünnepére készült. Ínycsiklandó csülök, és más finomságok, batyus sütemények várták ételkóstolóra a vendégeket. A helyi asszonykórus tagjainak előadása mosolyt csalt mindenki arcára.

Huszár Balázs plébános áldotta meg a kenyeret Fotó: VN/GPV

– Meghajlunk a haza atyja előtt. Óriási életművet hagyott hátra Szent István Krisztusba belegyökerező élete: alapot vessünk és sziklára építkezzünk – mondta Huszár Balázs atya a Mindenszentek Templomban a szentmisén augusztus 20-án. Megszentelte az előző napi rendezvényen közös, kemény munkával készült kenyeret, felszelte és szétosztotta a hívek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában