új járdaszakaszok

2020.08.08. 11:30

A Magyar Falu Programban pályázták meg az anyagköltséget, kalákában megvalósították

A Magyar Falu Programban felújított járdát adtak át Simaságon. A járdafelújítási projekt záróünnepségét a polgármesteri hivatalnál tartották.

Merklin Tímea

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Simon Dániel polgármester Fotó: Ohr Tibor

Fotó: OHR Tibor

Két járdaszakasz újult meg, térkőre cserélték az aszfaltot, az anyagköltséget nyerték pályázaton, a munkát pedig közösségi összefogással végezték el – ahogy ez régen is szokás volt a településen –, ki a saját fizikai erejét, ki a gépeit adta hozzá – derült ki Simon Dániel polgármester beszédéből.

A polgármester kifejtette: a járdafelújítással együtt négy sikeres pályázatuk volt a Magyar Falu programban: a kultúrházban kazánt tudtak cserélni, beszerezhettek orvosi eszközöket, és kaptak falugondnoki buszt, ezzel párhuzamosan elindult a falugondnoki szolgálat.

Ágh Péter, Vas megye északi részének országgyűlési képviselője gratulált Simon Dánielnek, aki tavaly ősz óta vezeti a települést, és köszönetet mondott a korábbi polgármesternek, akivel szintén sokat dolgoztak együtt.

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Simon Dániel polgármester
Fotó: Ohr Tibor

A politikus örömét fejezte ki, hogy a mindig lendületes és elszánt vezetés Simaságon ki tudja használni a pályázati lehetőségeket, a községnek most is sok terve van 2024-ig. Amint az országgyűlési képviselő elmondta, járdafelújításra nem sokan pályáznak, mert erős közösségi szellem is kell hozzá, hiszen csak az anyagárra lehet támogatást nyerni a pályázaton, és kalákában kell megvalósítani az elgondolásokat. Simaság példaértékű, mert hittek, hisznek a közösségi munkában – hangsúlyozta.

 

Ágh Péter azt is hozzátette: nem véletlen, hogy a falubusz átadásakor a falu elismerő oklevelet is kapott tőle a koronavírus-veszélyhelyzet után, amiért képesek voltak akkor is összefogni, és felelős magatartást tanúsítani egymás iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában