kiállítás

2020.08.14. 07:00

A NASA-tól kapja a témajavaslatokat – A Vas Megyei Levéltár ad helyet a tárlatnak

A NASA segít az univerzumot festő N. Sebestyén Katalinnak, hogy soha ne fogyjon ki a témából. A művésznek csütörtökön nyílt kiállítása a levéltárban.

Budai Dávid

N. Sebestyén Katalin festőművész, költő, kiállítás megnyitó,rejtélyes univerzum és a varázslatos Föld 20200813, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

N. Sebestyén Katalin festőnek nyílt kiállítása a Vas Megyei Levéltár kiállítótermében csütörtökön délután. A tárla­tot Németh Sándor, a művész férje nyitotta meg. Mint elmesélte, felesége egészen 2007-ig nem foglalkozott festészettel, ám ekkor kiderült, egészségügyi okok miatt nem dolgozhat tovább, a depressziótól a művészet mentette meg. Először csendéleteket és tájképeket festett, egy idő múlva azonban rátalált saját hangjára. N. Sebestyén Katalin ugyanis egyedülálló módon, az univerzumot festi.

N. Sebestyén Katalin a tegnapi kiállításmegnyitón Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Amikor hasonló témájú képeket kerestek az interneten, egyedül a Holdon is járt Alan Bean amerikai űrhajós képeit találták meg. Katalin mindjárt írt is az űrhajósnak egy e-mailt, amire legnagyobb meglepetésére pár órán belül választ is kapott. Azóta Katalin egyenesen a NASA-tól kap rendszeresen felvételeket az űrről, hogy mindig legyen muníció a festményeihez.

Művei most a levéltár nyitvatartásának idejében térítésmentesen megtekinthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában