Heti összegző

2020.08.16. 20:00

Ártalmatlan buliból tragédia, kukkolós ügy, fertőzés egy helyi gyárban – Ez történt a héten Vasban

Összegyűjtöttük a hét legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Ártalmatlan buliból történt tragédia Szombathelyen

Fotó: Horváth Istvánné

Rosszul lett és meghalt táncolás közben egy fiú Szombathelyen

Csütörtökön késő este Szombathelyen egy Óperint utcai szórakozóhelyen tartózkodott több ember. Egy 27 éves fiatal férfi és a testvére egy táncolós játékkal szórakoztak, amikor a fiú táncolás közben szólt, hogy rosszul érzi magát, majd azt mondta, hogy nem lát. A társaság asztalához lépett és össze is esett, ekkor többen azonnal odamentek hozzá segíteni, de hamar kiderült, hogy nagy a baj, ezért hívták a mentőket is, de már nem tudták megmenteni az életét. A tragédia részleteiről ITT írunk.

Ártalmatlan buliból történt tragédia Szombathelyen
Fotó: Horváth Istvánné

Markovits András és Palcsó Julianna kőszegi balkonja az ország legszebbjei között

Kihirdették a héten a Virágos Magyarország verseny idei győzteseit. 2500-an pályáztak a legszebb kertek és a legszebb balkonok kategóriákba. Az utóbbi fődíjasai között a két budapestin kívül egy kőszegi nyertes is szerepel. Markovits Andrásék balkonját és kertjét közelről csodáltuk meg a Hermina-dűlőben. Erről szóló írásunkat ITT olvashatja.

 

Két jánosházi és egy sitkei személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést

Vas megye keleti felét támadja most a koronavírus, legalábbis tegnap a megyének ebből a régiójából jöttek hírek fertőzésről vagy annak gyanújáról. Egy jánosházi és egy sitkei nő is megfertőződött a koronavírussal, egyikőjükről múlt hét elején, másikukról múlt hét végén derült ki, hogy elkapta a fertőzést. Úgy tudjuk, mindketten a sitkei óvoda konyháján dolgoztak, ám mint azt Morgós István polgármestertől megtudtuk, a konyha több mint egy hónapja nem üzemel, mivel az épületet átalakítják, így az biztosra vehető, hogy nem onnan indult a fertőzés, és onnen szerencsére nem is terjedhetett tovább. A faluban uralkodó közhangulatról pedig azt mondta, mindenkiben van egy egészséges félsz, hiszen mindenki tudja, hogy a vírus nem játék. A teljes cikket ITT olvashatja.

Szombathelyi virágkötő készített csokrot a város járdáiról összegyűjtött gazokból

Egy hónap elteltével ismét jártunk egy kört a városban, és arra gondoltunk, hogy leszedünk néhányat, annyival is kevesebb lesz a gaz. Amit pedig összegyűjtöttünk, akár ki is dobhattuk volna, de inkább egy szombathelyi virágkötő segítségét kértük, hogy kössön belőle egy csokrot, amit videóra is vettünk. A Stromfeld lakótelep mellett az Öntő utcából és a Vörösmarty utcából is gyűjtöttünk gazokat. Szombathely megteremti az ajándéknak valót, ezért javasoljuk a férfiaknak, hogy hetente egy hasonló csokrot vigyenek kedvesüknek, biztosan értékelni fogja a gesztust, és legalább rövid időn belül megoldódna a gazkérdés a városban. A teljes cikket és a videót ITT találja!

Ilyen csokrot köthetünk a Szombathely járdáin nőtt gazokból. Nézze meg a videót, hogyan csináltuk
Fotó: vaol.hu

Kukkolós ügy: rendőrségi feljelentés, baloldali szálak, felháborodott szülők és szurkolók

A kosárlabdacsapatnál dolgozó fiatalember állítólag titokban felvételeket akart készíteni a kézilabda-akadémia utánpótláscsapatának tagjairól. Érdemes tudni, hogy az elkövető azt megelőzően az SZKKA sajtóreferenseként dolgozott, így jól ismerhette a csapat játékosainak mindennapi rutinját. Tudhatta, mikor tartják edzéseiket és mely helyiségekben szoktak átöltözni. További érdekesség – amit a Pesti Srácok közölt –, hogy S. Á. jogi képviseletét nem más látja el, mint Czeglédy Csaba. Kíváncsi a teljes történetre? ITT elolvashatja!

Rekordmértékű az új fertőzöttek száma Horvátországban

A legtöbb új esetet a fővárosban, Zágrábban és Split-Dalmát megyében regisztrálták. A vírus tengerparti éjszakai szórakozóhelyeken terjed, ezért a válságstáb ismét szigorításokat vezetett be. Több ország is jelezte, hogy szigorításokat vezet be Horvátországgal szemben, Olaszország és Ausztria már megtette, Szlovénia pedig nem zárja ki annak lehetőségét, hogy „vörös listára” helyezi szomszédját, és kötelező karantént rendel el az onnan érkezők számára. A teljes cikket a pontos adatokkal ITT olvashatja el.

Elzárták a gázt Vas megyében, de előtte még hatalmas lánggal égett

Kedden 6:00-kor elzárták a gázt a Jánosháza melletti gáztelepen, majd elkezdték a csövekben maradt gázt elégetni. Szombathelyen hasonlóan jártak el, amiről fotók is videó is készült. Ezeket ITT tekintheti meg!

Elzárták a gázt Jánosházán, de előtte még hatalmas lánggal égett
Fotó: Horváth Balázs

A cél, hogy megállítsák a fertőzést a gyárban – Már életbe lépett a járványügyi protokoll

Értesültünk arról, hogy koronavírusos lett a mintegy nyolcszáz embert foglalkoztató Ivy Technology Kft. egyik dolgozója. Információnkat Pákozdi Gábor, a vállalat ügyvezető igazgatója megerősítette. Az érintett műszakjában dolgozó, több mint száz munkavállalót elkülönítették a cég többi munkatársától. Ők egészen addig nem mehetnek dolgozni, amíg be nem bizonyosodik róluk, hogy nem kapták el a fertőzést. A cég folyamatosan egyeztet a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK), és saját költségen az érintett dolgozókat kedden le is tesztelték, szerencsére mindegyik negatív lett. A teljes cikket ITT olvashatja.

Jár-e több mint 21 millió forint a távozó cégvezetőnek?

Értesüléseink szerint dr. Nemény András hétfőn azt kezdeményezi, hogy Molnár Miklós helyett új vezérigazgatót válasszanak a Vasivíz Zrt. élére. Az ügy részleteiről ITT olvashat.

Mutatjuk, hogy hol él a legtöbb szingli Vas megyében

A tartós párkapcsolat nélkül élő, párjukat kereső, gyermektelenek jellemzői, az úgynevezett szinglijelenség az elmúlt évtizedekben került a közéleti és a publicisztikai érdeklődés középpontjába és most, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elkészítette Magyarország szinglitérképét, mi is kíváncsiak lettünk a megyében hol tudunk legnagyobb eséllyel egyedülállókba botlani, de szakértőnk segítségével utánajártunk annak is, mennyire tudatos választás a szingli lét. A válaszokat ITT találja.

Magyarországon belül futballozik tovább Halmosi Péter

Halmosi Péternek úgy tűnik, hogy esze ágában sincs felhagyni a labdarúgással. A Haladás korábbi kapusa, Király Gábor által vezetett Király Sportegyesület hivatalos Facebook-oldalán arról számolt be, hogy Halmosi Péter a pályán belülről segítheti majd a sárga és szürke színekben pompázó megyei I-es felnőtt csapatában szereplő fiatal játékosok fejlődését, vagyis az egyesületben futballozik majd a következő idényben. A teljes cikket ITT találja.

Szombathelyi katonák a határon

A déli határ védelmének ellátására minden váltáshoz három-öt embert ad a Vas megyeieket tömörítő MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj a Közös Akarat 2020 programban. Két hazatért katonát kérdeztünk a tapasztalataikról. ITT írunk részletesen a beszámolójukról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában