Gálos Dezső díszpolgári címet kapott a nyárbúcsúztatón

2020.08.27. 07:00

Átadták a rendelőt Nemesbődön

Egész napos nyárbúcsúztató napot szervezett múlt szombatra a Nemesbődért Egyesület, a helyi Vöröskereszt és a nyugdíjasklub. A program részeként kora délután átadták a településen a felújított  orvosi rendelőt és védőnői szolgálatot.

Vas Népe

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Zsizsik Katalin polgármester az egészségközpontnál

Fotó: Ohr Tibor

Nemesbőd önkormányzata a Magyar falu programban nyert 5 millió forintot az orvosi rendelő szociális blokk-

jának, valamint a védőnői szolgálathoz tartozó egységek felújításának költségeire. Az idén július 20-án kezdődtek a munkák, a kivitelező egy hónap alatt végzett – ezzel az egészségközpontot szinte teljesen rendbe hozták, mondta el Zsizsik Katalin polgármester.

Mint kiderült, 118 gyermek él a faluban, közülük majdnem harmincan bölcsődés korúak. – Nemesbőd nagyszerű hely a családalapításra – jegyezte meg a szombati átadón Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője. Utalt arra is, hogy a település három sikeres pályázaton van túl a Magyar falu programban: tavaly orvosi eszközökre, valamint közterületek karbantartását szolgáló eszközökre sikerült pályázati forrást találniuk, az idén az említett orvosirendelő-felújításra.

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Zsizsik Katalin polgármester az egészségközpontnál Fotó: Ohr Tibor

Ágh Péter emléklapot adott át a polgármesternek, és megköszönte a nemesbődiek helytállását, amit a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet alatt mutattak. A nyárbúcsúztatón egyben az elmaradt gyereknapot is megtartották a sportpályán. Kézműves-foglalkozásokra, bábelőadásra hívták a gyerekeket, mindenkinek jutott fagyi, és játékos vetélkedőket is szerveztek. A családi napon díszpolgári címet adott át a polgármester Gálos Dezsőnek – a faluban negyven évig végzett kulturális és sporttevékenységét ismerték el ezzel. Az este tombolával és retró utcabállal zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában