A kerítés újult meg

2020.08.28. 07:00

Átadták és megszentelték a temető felújított kerítését Iklanberényben

Vas megye egyik legkisebb települése, mind­össze ötvennégyen lakják.

Gyöngyössy Péter

Jász László áldása. Mögötte Ágh Péter országgyűlési képviselő, Mészárosné Nagy Mária polgármester és Berényi György képviselő

Fotó: Unger Tamás

A temető is aprócska. Az ott élőknek mégis fontos, hogy elhunyt hozzátartozóik méltó helyen nyugodhassanak. Szerdán adták át a temető felújított kerítését, amelynek közel ötmilliós forrását a Magyar falu program adta. Az ünnepségen Mészárosné Nagy Mária polgármester méltatta elődjét, Berényi Pált, aki elindította a projektet.

Jász László áldása. Mögötte Ágh Péter országgyűlési képviselő, Mészárosné Nagy Mária polgármester és Berényi György képviselő Fotó: Unger Tamás

Ágh Péter országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy az elmúlt két évben az Észak Vas megyei választókörzetben 73 település mintegy kétmilliárd forint értékben részesült ebből a forrásból. A felújított temetőt Jász László plébános áldotta meg. A járványügyi helyzetben tanúsított helytállásért, a védekezésben nyújtott együttműködésért emléklapot is átadott Ágh Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában