Érzékenyítő programok is várták a diákokat

2020.08.25. 07:00

Az állatok védelmére, tiszteletére neveltek a sárvári táborban

Tanítsd meg gyermekedet az állatok tiszteletére, ezzel tehetsz legtöbbet az állatkínzás ellen – ez volt az indíttatása és célja annak az önismereti és alkotótábornak, amit a közelmúltban rendeztek a sárvári Szent László Katolikus Iskolában.

Civil/Lovász Adrienn

A táborozók a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány devecseri menhelyén töltötték a délutánokat

Fotó: VN/LA

A tábor a nevét Assisi Szent Ferencről kapta. A természetszeretetéről ismert Szent Ferenc az állatok védőszentje, aki a legenda szerint értette az állatok nyelvét, már a 13. század elején hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

A tábor célkitűzése az volt, hogy egymásnak tükröt tartva önmagukkal és a valósággal is szembesüljenek a diákok, illetve önmagukat meghaladva, egy önzetlen célért dolgozva megajándékozhassanak másokat, ezen keresztül önmagukat is.

A táborozók a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány devecseri menhelyén töltötték a délutánokat Fotó: VN/LA

Az érzelmi intelligencia fejlesztésével, a menhelyi valósággal való szembesítéssel egy tudatosabb, felelős generációt szeretnénk nevelni, amely nyitott és segítőkész válaszokat ad a peremen lévő kiszolgáltatottaknak, legyen az ember vagy állat. Szeretnénk szót emelni ezzel a kezdeményezéssel az állatkínzás ellen és megtanítani az állatok jogait is.

A délelőtti önismereti, személyiségfejlesztő, érzékenyítő programokat a katolikus iskolában, a délutáni programokat pedig a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány devecseri állatmenhelyén tartották. Az élménypedagógia módszerével és Vackor, az ötéves mentett kutya segítségével tanultak a kutyák kommunikációjáról és megismerkedhettek a felelős állattartás szabályaival is. A gyakorlati, életre való nevelés során kutyaházakat újítottak fel, festettek, dekoráltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában