Ingyenesen igénybe vehető a szolgáltatás

2020.08.28. 07:00

Baba-mama szoba nyílt Szombathely belvárosában

Augusztus közepe óta ingyen igénybe vehető baba-mama szoba nyílt a belváros közvetlen szomszédságában, az Óperint utca 1. szám alatt.

Tóth Kata

Gorza Norbert mutatta meg a tágas, világos és hiánypótló helyiséget

Fotó: Cseh Gábor

„Ha a városban jársz és nincs hol pelenkáznod, szoptatnod, etetned, vagy csak pihennél egyet a babáddal, nézz be hozzánk!” – így invitálják a kisgyerekes édesanyákat az Óperint utcai helyiségbe. A díjmentes szolgáltatást a Forrásközpont Közhasznú Alapítvány által fenntartott Vas Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház működteti. Irodavezetőjük, Gorza Norbert mutatta be a tágas, barátságos helyiséget, amelyben kényelmes fotel, szoptatós párna, pelenkázóágy, etetőszék, mikrohullámú sütő, bébiétel-melegítő, ezenkívül játékok és gyerekbútorok szolgálják a kényelmet. Mint mondta, a családra értékként és erőforrásként tekint szervezetük, számos családügyi programjuk volt, ezúttal azonban másféle szolgáltatással álltak elő, amelyre több megyeszékhelyen van már példa. Infrastrukturális lehetőségeik adottak voltak, egy különálló helyiséget tudtak kialakítani a célra. További előny, hogy a belvároshoz közel, frekventált helyen van a székhelyük.

A közelben van a városháza, a megyeháza, egy kormányablak is, náluk pedig az Egyenlő Bánásmód Hatóság referense tart rendszeresen ügyfélfogadást – ha valaki a gyermekével érkezik ügyintézésre, abban az esetben is elérhetők.

Gorza Norbert mutatta meg a tágas, világos és hiánypótló helyiséget Fotó: Cseh Gábor

A baba-mama szoba hétfőtől csütörtökig 10-től 17 óráig, péntekenként 9-től 14 óráig várja a betérőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában