idősotthon

2020.08.17. 07:00

Cukorvirággal és verssel kedveskedtek az időseknek a hittanos gyerekek Bükön

Énekeket, imádságokat és saját készítésű cukor­virágokat vittek a hittantáboros gyerekek a büki idősotthon lakóinak. Ahogy az elmúlt években, idén is ezzel a látogatással zárták a hittantábor napjait.

Bakos Ágnes

Az idősek meghatódva fogadták a diákok műsorát

Fotó: Bakos Ágnes

Az udvarra ültek ki az idősek, ott várták a gyerekeket péntek délelőtt. A vírushelyzet miatti biztonsági intézkedés nyomán nem az épületben fogadták a fiatalokat, meg persze az időjárás is kedvezett a szabadtéri találkozásnak. Nem ez az első ilyen: évek óta az idősek meglátogatásával zárják a katolikus hittantábort a gyerekek.

– Színesebbé teszik a napjukat, az idősek nagyon kötődnek a gyerekekhez, különös boldogság, hogy együtt lehetnek – mondta Fábiánné Darázs Julianna, a Dr. Horváth Tibor Szociális Központ intézményvezető-helyettese.

Az idősek meghatódva fogadták a diákok műsorát
Fotó: Bakos Ágnes

Az év más szakában is találnak alkalmat a találkozásokra, így anyák napján, húsvétkor, karácsony előtt szoktak még menni műsorral, versekkel, énekekkel az óvodások és az iskolások is – mindannyiszor szép élményekkel gazdagodnak az idősek, megkönnyezik a találkozásokat.

– Bőben, Répceszentgyörgyön, Csepregen, de még Győr­ben is jártak a hittantáboros gyerekek a múlt héten, 19 diák vett részt a programokon, és több segítő is volt velük. Az idősek meglátogatása pedig nagyon fontos része a tábornak, az, hogy találkozzanak ezzel a generációval – mondta Pócza Mária Gabriella, a hittantábor egyik segítője. Nemcsak énekekkel készültek a gyerekek, hanem a kézműves-foglalkozás alkalmával elkészített virágokat is átadták az időseknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában