mesei erkély

2020.08.12. 15:17

Egy kőszegi balkont is díjaztak a Virágos Magyarország 2020 versenyen

A Virágos Magyarország verseny 1994 óta létezik és egy nemzetközi versenybe is becsatlakoztak. A hazai verseny igen jelentős és népszerű, évente kb. 300 település vesz részt benne-olvasható a honlapon.

vaol.hu

Fotó: Virágos Magyarország Facebook oldal/,

A verseny résztvevői lehetnek a települési önkormányzatok a polgármesterek által benyújtott nevezéssel. A részvétel (nevezés) ingyenes, a települések saját anyagi kereteiken belül „virágoztatják fel„ környezetüket a lakosság összefogásával, helyi versenyek kiírásával, a magyar virágfajták alkalmazásával, kiegészítve ezt az infrastruktúra fejlesztéséve.

A verseny célja az új zöldfelületek, parkok, fasorok létesítése, fenntartása, kulturált, egészséges környezet kialakítása, közterek, utcák, épületek, intézmények virágosítása, növénykiültetések a lakosság bevonásával, részvételével, továbbá a település műemlékeinek, épületeinek, turisztikai és kulturális értékeinek megőrzése, fejlesztése és a gyomnövények irtása – írják a hivatalos oldalon.

Idén, a legszebb balkon díjazottjai között egy kőszegi nyertes is szerepel, aki csodás virágaival és rendezett kertjével valóban hangulatos kis növényvilágot teremtette a vasi településen:

Fotó: Virágos Magyarország Facebook oldal/Markovits András

A verseny további díjazottjait itt lehet megtekinteni:

https://www.facebook.com/viragosmagyarorszag/photos/a.3284462351632521/3284462511632505/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában