rekord

2020.08.10. 11:30

Évet értékeltek a horgászok – Tízezer felett a tagság létszáma, rekordon a haltelepítés

Elismerések és egy meglepetésrobogó átadásával kezdődött a horgászszövetség küldöttgyűlése szombaton. A szövetség haltelepítésben és taglétszámban is rekorder lett.

Vas Népe

Puskás Norbert, A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke, Horváth Károly (Karcsi bácsi) és Laki László, a szövetség alelnöke a vadonatúj robogóval Fotó: HB

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szombaton tartotta hagyományos évértékelő küldöttgyűlését, amelyet rendhagyó módon a koronavírus-járvány miatt májusról augusztusra kellett elhalasztani. A gyűlés a kitüntetések átadásával kezdődött, elsőként Laczó Józsefnét Elvira nénit, a Szentgotthárdi Horgászegyesület gazdasági felelősét részesítették Vas megye horgászatáért kitüntetésben, megköszönve harminc éven át végzett lelkiismeretes munkáját. Horváth Károlynak 11 éve tartó halászati őri munkáját köszönték meg, mint elhangzott a gersekaráti Sárvíz-tó partján a neve már fogalom, hiszen ő a pecások Karcsi bácsija. Nemcsak a halőrzésben jár élen, hanem a vízparti munkákban is, 74 éves kora ellenére az egész napos kaszálás sem fog ki rajta. Vas megye horgászsportjáért elismerésben részesült Kádi Attila, a Répcelaki HE ifjúsági felelőse, a Répcelaki-tó és a Csánigi-tó elkötelezett önkéntes segítője, aki több mint 10 éve látja el ifjúsági felelősi munkáját az egyesületi horgásztagság gyarapítása és az utánpótlás nevelése érdekében. Végül Maturicz Ottó, a Kerkaszentkirályi Kerka Horgász Egyesület gazdasági felelősének több mint másfél évtizedes munkáját ismerték el. Ezt követően elnöki elismerő oklevél átadására is sor került Filakovszky Gyula sporthorgász részére, ezzel köszönve meg a nagy sajtóvisszhangot keltő óriásponty Ikervári Műcsatornába történő visszatelepítése érdekében végzett fáradozásait.

Puskás Norbert, A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke, Horváth Károly (Karcsi bácsi) és Laki László, a szövetség alelnöke a vadonatúj robogóval Fotó: HB

A hivatalos napirendek előtt még egy különleges pillanatra is sor került, leleplezték azt az egyedi kialakítású, a terepen is jól használható halőri robogót, amit aztán Karcsi bácsinak adtak, hogy végre lecserélhesse öreg Simsonját. A MOHOSZ eszközparkfejlesztési pályázatán egy autót és kettő robogót a vasi szövetség nyert el.

Második napirendként a küldöttek megtárgyalták és elfogadták a nemrég megalakult Vassurányi SHE belépési szándékát a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségébe. Ezt követően elfogadták a Felügyelő Bizottság beszámolóját, majd a szövetség ügyvezető elnökének, Puskás Norbertnek a szakmai évértékelőjét tárgyalták meg. A terjedelmes írásos beszámolóból kiderült, hogy tavaly a szövetség ismét rekordévet tudhat maga mögött a korábbi évi 9117-es létszámot sikerült 1099-cel növelniük, így a szövetség tagegyesületeiben regisztrált horgászok létszáma már tavaly elérte a 10 216-ot. A pontytelepítések gyakorisága és mennyisége is meghaladta az elmúlt évek számait, több mint hatvan tonna ponty érkezett a vasi vizekbe tavaly. A pályázati fejlesztések is tovább folytatódtak, 2019-ben számos Leader projektet valósított meg a szövetség, illetve nyert el és nyújtott be sok egyéb nagy értékű pályázatot, melyek megvalósítása jelenleg is tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában