Felmondtak Molnár Miklósnak

Nem fogadta el a közös megegyezést, ezért a Vasivíz Zrt. felmondott Molnár Miklós vezérigazgatónak – értesült a Vas Népe.

Vas Népe

Molnár Miklós ebben a ciklusban már nem ülhet vissza

Fotó: Cseh Gábor

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal május végi határozatában arra kötelezte a Vasivíz Zrt.-t, hogy 90 napos határidőn belül gondoskodjon a jogszerű állapot helyreállításáról és Molnár Miklóst hívja vissza a vezérigazgatói székből.

Augusztus 18-án döntött erről a társaság közgyűlése: a többségi tulajdonos szombathelyi önkormányzat javaslatát fogadták el a részvényesek, amikor úgy döntöttek: augusztus 23-ai határidővel ha lehet közös megegyezéssel, további juttatások nélkül szüntesse meg a társaság a Molnár Miklóssal kötött munkaszerződést.

Krenner Róbert, a társaság műszaki igazgatója, valamint Kovácsné Nyári Gizella gazdasági igazgató lapunkat ma arról tájékoztatta, hogy a társaság igazgatósága közös megegyezés hiányában a Munka Törvénykönyve 27. és 29.§-a alapján a közgyűlés döntését 2020. augusztus 24-én, hétfőn végrehajtotta.

Értesüléseink szerint egyébként Molnár Miklós személyesen nem vette át a felmondólevelet, a Vasivíz Zrt. azt levélben küldte meg a távozó vezérigazgató részére.

Megtudtuk azt is, hogy a Vasivíz Zrt. következő közgyűlését szeptember 10-én tarthatja. Ezen a közgyűlésen választhatják meg a Vas megyei cég új vezérigazgatóját, Krenner Róbertet – erről még múlt héten dr. Nemény András polgármester nyilatkozott.

Ez is érdekelheti:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szendro-szerint-az-esz-itt-megallt-4207601/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/molnar-miklos-visszahivasat-javasolja-a-szombathelyi-kozgyules-frissitve-4202447/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/jar-e-tobb-mint-21-millio-forint-a-tavozo-cegvezetonek-4197599/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/eljarast-inditottak-a-vasiviz-ellen-mekh-nincs-meg-molnar-miklos-szakmai-tapasztalata-3886194/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-vasiviz-fekete-napja-varakozo-allasponton-4014819/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/megemeltek-molnar-miklos-fizeteset-4039560/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nincs-haladek-molnar-miklosnak-tavoznia-kell-a-vezerigazgatoi-szekbol-4148141/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vasiviz-ugy-feljen-vagy-eljen-szombathely-kerdezi-a-civil-jogasz-nyilt-leveleben-3378435/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vasiviz-kulon-utakon-4056576/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában