Új segédeszközöket is vásároltak a pályázati pénzből

2020.08.14. 07:00

Felújították a Magyar Vöröskereszt Vas megyei székházát

A Magyar Vöröskereszt Vas megyei székháza 16 millió forintból újult meg, de több mint hárommillió forint jutott bútorokra és eszközökre is.

Budai Dávid

Nagy Gábor és Baráth Gábor a frissen beszerzett elsősegély-gyakorló babákat mutatja Fotó: CSG

Fotó: © Cseh Gábor

Egy uniós pályázati forrásnak köszönhetően, 380 millió forintból újultak meg országszerte a Magyar Vöröskereszt épületei – köztük a vasi székház – további 270 millió forintot pedig gépjármű- és eszközbeszerzésre fordítottak. Amint azt Nagy Gábor, a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese csütörtökön a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a szervezet székházai nagyrészt elavultak, fenntartásuk igen költséges, ezért az ingatlanok többségén nyílászárókat cseréltek és fűtést korszerűsítettek, néhány épületet azonban teljesen felújítottak.

Nagy Gábor és Baráth Gábor a frissen beszerzett elsősegély-gyakorló babákat mutatja Fotó: CSG

Szombathelyen a székház homlokzatának rendbetétele, a nyílászárók és a kazán cseréje, valamivel több mint 16 millió forintba került, és több mint hárommillió forintot költöttek bútorokra, informatikai és egyéb segédeszközökre. Elhangzott, az új eszközök már most a koronavírus-járvány idején nagy szolgálatot tettek, például a véradások távolról történő megszervezésében. Baráth Gábor megyei igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy a véradások a járvány ellenére sem álltak le, ezért mindenkit arra buzdít, ha teheti, adjon vért. Aki segíteni akar, az a véradással kapcsolatos minden információt megtalál a Vöröskereszt honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában