applikáció

2020.08.14. 07:00

Használja a NAV-számlázót!

Július 1-jétől bővült azoknak a számláknak a köre, melyekről adatot kell szolgáltatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV). Az adóhatóság ingyenes számlázóprogrammal és mobilapplikációval segíti a vállalkozásokat.

Vas Népe

Július óta már áfaértéktől függetlenül kötelező a számlaadat-szolgáltatás lényegében minden vállalkozásnak, amelyik egy másik belföldi áfaalanynak belföldi ügyletről állít ki számlát. Az Online Számlarendszer 2018-as bevezetésétől a NAV ingyenes számlázóprogramot (Online Számlázó) biztosít a gazdálkodóknak, amivel az online számlaadat-szolgáltatás automatikusan teljesíthető. A sikeres adatszolgáltatás feltétele az előzetes regisztráció, ami elvégezhető az onlineszamla.nav.gov.hu oldalon. A rendszer indulása óta eltelt mintegy két év alatt több mint 860 ezren sikeresen regisztráltak. A NAV Online Számlázóját pedig már közel 70 ezer vállalkozás használja.

Új fejlesztés az applikáció, ami ingyenesen letölthető Illusztráció: Shutterstock

A NAV Online Számlázó előnye, hogy nem kell telepíteni egy külön programot, nem foglal külön tárhelyet a számítógépen. Mint minden online megoldáshoz, a számlázó használatához is csupán internetkapcsolat kell. A biztonságos, gyors és ingyenes számlázás mellett a NAV fejlesztéseivel a július 1-jétől életbe lépett kiterjesztett adatszolgáltatás is könnyen teljesíthető, a rendszerbe épített automatizmusok ezt a feladatot elvégzik a felhasználók helyett.

Június óta elérhető a NAV Online Számlázó mobilapplikációja, ami ingyenesen letölthető az Apple App Store és a Google Play áruházakban. Sikerét jelzi, hogy két hónap alatt Androidra csaknem 14 ezren, míg iOS-ra mintegy 7 ezren letöltötték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában