A természet vendége

2020.08.03. 07:00

Horváth István vasszilvágyi festő kiállítását nyitották meg Kőszegen

Új tárlatot nyitott a Csók István Művészkör Egyesület az Írottkő Hotelben. Horváth István A természet vendége című kiállításának szombat esti megnyitójára sokan voltak kíváncsiak.

Gyöngyössy Péter

Pődör György szerint Horváth István képei hitelesek

Fotó: Cseh Gábor

Horváth István vasszilvágyi festő képeiből nyílt kiállítás a kőszegi Írottkő Hotelben. A Csók István Művészkör Egyesület által rendezett tárlatot szombaton ajánlották a közönség figyelmébe.

Palcsó Julianna, az egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a járványügyi helyzet miatt a tervezett kiállításaikat el kellett halasztani, de most igyekeznek behozni az elmaradásaikat. A megnyitót a hagyományoknak megfelelően az idén harmincéves Dance Jam tánccsoport ifjú növendékeinek előadása színesítette. A hagyományok mellett most az is összekapcsolta a két művészeti ágat, hogy a tánccsoport vezetője, Földesiné Németh Csilla is Vasszilvágyról származik.

Pődör György szerint Horváth István képei hitelesek
Fotó: Cseh Gábor

A kiállítást a festő barátja, Pődör György nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy a természet sokkal hosszabb ideje létezik, mint az emberi kultúra, ezért fontos, hogy jó vendégként felelősséggel viszonyuljunk a közel hétmilliárd éves Föld alkotásaihoz. Beszélt arról is, hogy ma nem könnyű eldönteni egy dologról, hogy valódi-e vagy hamisítvány. Kiemelte, hogy Horváth István képei hitelesek. Olyan alkotó művei, aki maga is sokat jár kint a terepen, az erdőn, mezőn, vizek partján, ismeri a vadon élő állatvilágot.

Horváth István tárlatának képeit augusztus 29-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában