Olvasóink is küldtek képet

2020.08.17. 17:23

Így csapott le a vihar Vas megyére hétfőn – 17 óra óta 50 helyen dolgoztak a tűzoltók (Frissítve)

Óriási erővel csapott le a vihar megyénkre.

Horváth Balázs, vaol.hu

20:29

Folyamatosan dolgozik Vas megyében az összes bevethető hivatásos és önkéntes tűzoltó a felhőszakadás és vihar által érintett területeken. Hétfőn 17 óra óta eddig 50 helyszínre riasztották őket, jelenleg a legtöbb kárhelyszín Celldömölk térségében van. Vas megyében fakidőlésekhez, leszakadt ágakhoz, pincékbe és házakba betörő vízhez riasztották leginkább a tűzoltókat, de volt ahol háztetőt szakított le a szél, és vízben elakadt járműveket is menteni kellett.

19:38

Szupercellás felhőszakadás viharos széllel: így kommentálta a hétfő délután történteket Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője. Elmondta: az első félórában 32,2 milliméter eső zúdult Szombathelyre.

19:23

Parkolókat is elöntött a víz Szombathelyen

A városban több parkolót is elöntött a víz, a Krúdy utcában az autók tengelyéig ért a víz a felhőszakadás után.

Fotó: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs

19:14

Rengeteg helyen okoz gondot a pincékbe betörő víz Vas megyében

Szombathelyen több helyen, például a Rákóczi Ferenc utcában is nagy mennyiségű víz tört be a pincékbe, a tűzoltók segítenek szivattyúzni. Gondot okoz még Szombathelyen kívül Sárvár, Ikervár és Celldömölk térségében is a nagy mennyiségű lehullott csapadék.

Fotó: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs

19:03

Kommunikációs kábelt szakított le egy rádőlő fa Szombathelyen

Gyöngyöshermán városrészen több helyen is akadozhat a vezetékes telefon-, internet-, és kábeltévé szolgáltatás, mert egy fa dőlt a légkábelre és leszakította.

18:51

Több kereszteződésben is sötétek a lámpák Szombathelyen

A vihar miatt több kereszteződésben is sötétek a lámpák Szombathelyen, emiatt és az időjárás miatt sok helyen nagy torlódás alakult ki. Vezessenek óvatosan!

18:32

Egy méteres víz áll az úton Vönöck közelében

Információink szerint körülbelül egy méteres víz alatt van a Vönöck és Kemenesmagasi közötti út, ahol több autó is a hirtelen jött felhőszakadás miatt a vízben ragadt. Az útszakaszt teljesen le kellett zárni.

18:31

A hétfői viharos szél megbontotta és letépte egy ház tetejének egy részét Szombathelyen, a Határőr utcában. A tulajdonos nagy robajt hallott a tető felől, felment a padlásra és egy nagy lyukat látott a tetőn, ezután pedig hamarosan jött a felhőszakadás is, így az egész ház elázott. A tűzoltók segítettek fóliával lefedni a tetőt a további károk megakadályozása érdekében.

Fotó: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs

18:16

Egy kidőlt fa miatt nem tudott továbbmenni egy helyi járatos busz Szombathelyen, a Szent István Király utcában, a sofőr meg akart fordulni, de a sáros padkán megsüllyedt a busz és elakadt. A szombathelyi önkéntes tűzoltók vontatták vissza az útra. Nem sérült meg senki.

Fotó: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs

18:09

Le kell zárni egy utat a hatalmas esőzés miatt Vas megyében

Nem csak Szombathely térségét, de Celldömölk környékét is elérte a felhőszakadás. A nagy mennyiségű eső miatt hatalmas vízátfolyások keletkeztek Vönöck és Kemenesmagasi között, ahol több autó is elakadt a vízben. Az út járhatatlanná vált, ezért hamarosan le is fogják zárni a forgalom elől.

18:06

Egy nagy fa dőlt az útra Szombathelyen, a Szent István Király utcában, a fa a teljes utat elfoglalja, ezért az érintett útszakaszt le kellett zárni. A tűzoltók a közelben lakók segítségével darabolják fel a fát és tisztítják meg az utat.

Fotó: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs

17:45

Nem sokkal 17 óra után hatalmas felhőszakadás érte el Vas megyét. A nagy mennyiségű eső és viharos szél több helyen is munkát adott a tűzoltóknak. Több helyen fakidőléshez és beázásokhoz riasztották a tűzoltókat, például Celldömölkön is.

Fotó: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs

Kedves olvasónk videón is megörökítették a vihart, melyekben úgy esik, mintha dézsából öntenék:

Szombathely:

[video width="1280" height="720" mp4="https://www.vaol.hu/wp-content/uploads/2020/08/videob322ef6942b04ea188ee777ea4bded55video.mp4"][/video]

Vaskeresztes:

[video width="640" height="368" mp4="https://www.vaol.hu/wp-content/uploads/2020/08/video1597678877.mp4"][/video]

Egy másik kedves olvasónk Celldömölkről küldte az alábbi képet:

 

Nem épp borsónyi méretű jég esett Celldömölkön Fotó: vaol.hu/olvasó

 

A felhők is különösen festenek a viharban:

Szombathely, még a vihar előtti pillanatokban
Fotó: Kocsis Péter/olvasó
A Minerva-lakótelep felett sem szép az ég
Fotó: Szilvágyi Veronika/olvasó

 

Szombathely és Ják között
Fotó: Pappné Molnár Klaudia/olvasó
A Joskar-Ola feletti sötét fellegek Fotó: Boros Norbert/olvasó
Sárváron is földöntúlian fest az égbolt
Fotó: Sümegi Krisztián/olvasó

https://www.vaol.hu/idojaras/helyi-idojaras/masodfoku-riasztas-van-ervenyben-vas-megyere-2-4203590/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában