Jár-e több mint 21 millió forint a távozó cégvezetőnek?

Értesüléseink szerint dr. Nemény András hétfőn azt kezdeményezi, hogy Molnár Miklós helyett új vezérigazgatót válasszanak a Vasivíz Zrt. élére.

Tömböly Ágnes

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Korábban írtunk már arról, hogy rendkívüli közgyűlést hívott össze a szombathelyi polgármester. Molnár Miklós ügyében a döntés tovább nem halogatható: augusztus 23-áig a vasi vízszolgáltató élére olyan vezérigazgatót kellene választani, akinek megvan az ehhez szükséges, jogszabályban rögzített szakmai tapasztalata.

Az egykori pro savariás alpolgármesternek ez nincs meg – ezt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) májusi határozatában állapította meg. A hivatal emiatt másfél millió forint bírsággal is sújtotta a Vas megyei társaságot. Az elmúlt hetek arról szóltak, hogy a Vasivíz Zrt. próbálja azt elérni, hogy a felügyeletét ellátó hivatal határozatát ne kelljen végrehajtani. A Fővárosi Törvényszék azonban elutasította a cég azonnali jogvédelemre vonatkozó kérelmét. Ezután a Kúriánál fellebbeztek, úgy tudjuk, ott még nem született döntés.

Lapunk szellőztette meg azt is, hogy a vízszolgáltató társaság Kúriának benyújtott fellebbezésében azzal érvelt: amennyiben a társaság a MEKH határozatát végrehajtja, és azonnali hatállyal munkaszerződést bont a vezérigazgatóval, a távozó Molnár Miklósnak 12 havi távolléti díj jár, ami járulékokkal együtt több mint 20 millió forintra rúg. Ezzel párhuzamosan cafeteria is megilleti.

Városházi forrásunk szerint azonban ez nem teljesen így van. A MEKH határozata szerint ugyanis Molnár Miklós nem rendelkezik azzal a szakmai tapasztalattal, ami a vezérigazgatói szék elfoglalásához szükséges, ezért nem lehetett volna kinevezni a Vasivíz Zrt. élére. Erről lapunk is írt még tavaly novemberben.

Úgy tudjuk, a polgármester olyan határozati javaslatot terjeszt elő, amely szerint kezdeményezik: a Vas megyei társaság augusztus 23-án közös megegyezéssel, további juttatások nélkül (!) szüntesse meg a Molnár Miklóssal kötött vezérigazgatói munkaszerződést. Helyette új vezető tisztségviselő megválasztását is javasolják.

Kedden folytatódhat az egykori alpolgármester ügye a Vasivíz Zrt. közgyűlésén. Úgy értesültünk, ha addig megszületne a Kúria döntése, és az a Vas megyei társaság számára kedvező lenne, nem hívnák vissza Molnár Miklóst a vezérigazgatói székből. Azonban az ügyre rálátó városházi forrásunk szerint ennek jelenleg kicsi az esélye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában