fertőzés

2020.08.21. 11:37

Két hétig nem edzhetnek a kis Aligátorok – Ellenfelük edzőjéről kiderült, hogy koronavírusos

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) gyermekcsapatának tagjai két hétig nem edzhetnek, miután fővárosi ellenfelük edzője koronavírusos lett.

VN

Fotó: Unger Tamás

Az AVUS 16 tagú gyermekcsapata három napot – hétfőtől-szerdáig – a fővárosban edzőtáborozott, ez alatt a Honvéd hasonló korú együttesével edzőmérkőzést játszott. Csütörtökön kiderült, a kispesti együttes edzője koronavírusos tüneteket észlelt magán, és a teszt kimutatta: elkapta a Covid-19-et, azaz a koronavírust. Mivel a tréner csapatának is átadhatta a vírust, ezért a velük edzőmeccset vívó szombathelyi aligátoroknak is cselekedniük kellett.

- Egyesületünk orvosa felvette a kapcsolatot az ÁNTSZ-szel – mondta Bánfi Péter, az AVUS elnöke. – Azok a gyerekek, akik részt vettek az edzőtáborban, úgynevezett kettes számú kontaktok, míg edzőnk egyes számú kontaktnak minősül – utóbbi ugyanis a szokásoknak megfelelően kezet fogott a Honvéd trénerével. Játékosainkat és edzőnket – az ÁNTSZ által előírtaknak megfelelően – arra kértük, az újabb értesítésig maradjanak otthon és két hétig ne jöjjenek edzésre. Egyelőre nem estek át teszten a gyermekcsapat tagjai és edzőnk sem, de ha erre utasítást kapunk, természetesen elvégeztetjük a teszteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában