Hétrétország volt, van, lesz

2020.08.05. 07:00

Kezdődik és kilenc napon át várja az Őrség és az összművészeti programok kedvelőit

Jövő szombaton kezdődik és kilenc napon át várja az Őrség és az összművészeti programok kedvelőit Hétrétország, azaz a Szerek és porták köztiválja.

Gyöngyössy Péter

Sülyi Péter, a fesztivál kitalálója, szervezője

Fotó: VN-archív

Hétrétország maga az Őrség, amely erre a kilenc augusztusi napra képzeletbeli országgá lényegül” – olvashatjuk a fesztivál honlapján. Így van ez immár 19. éve. Jó hír, hogy idén sem lesz másként. Sülyi Péter, a fesztivál kitalálója és szervezője elmondta, augusztus 15-én kezdődik a program. Idén is lesznek nyitott porták, melynek ötlete innen az Őrségből terjedt el.

Sülyi Péter, a fesztivál kitalálója, szervezője
Fotó: VN-archív

A szervezés során törekedtek arra, hogy minél több programot kivigyenek a zárt terekből. Újdonság, hogy egy-egy napra befogadtak több olyan partnerfesztivált, amelyet a szervezők nem tudtak megvalósítani. Ez lesz a Köztivál piknik. Az első nap a Viszáki Tündérkert Ünnepé, vasárnap a Magyarföldi Fatemplom Fesztivál várja az érdeklődőket. Augusztus 17–18-án az őriszentpéteri

Malom látogatóközpontban bemutatkozik a Kiscsőszi Pajtafesztivál, a Mecséri Ladikos Fesztivál, Kajárpéc köz(ös)ség és a Mediawave Együttlét. A Hétrétország programjai ezután kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában