Az Ismerős Arcok és a Mokka Tribute Band jótékonysági koncertje

2020.08.25. 11:30

Kinga felépüléséért zenélnek Szombathelyen

Hisznek a zene gyógyító erejében, és kiemelt feladatuknak tekintik, hogy anyagilag is segítsék a hátrányos helyzetű embereket – ez az Ismerős Arcok zenekar hitvallása.

Tóth Kata

Baranyai András és Bogáti András mutatja a koncert plakátját. Szervezésénél maximálisan figyelembe vették a járványügyi előírásokat

Fotós: Cseh Gábor

Augusztus 28-án a szombathelyi Németh Kinga felgyógyulásáért adnak koncertet a Mokka Tribute Banddel.

2017 decemberében, néhány nappal karácsony előtt szenvedett súlyos autóbalesetet Németh Kinga. A 28 éves szombathelyi óvónő a frontális ütközés után kómába esett. Hosszú hónapokig nem javult az állapota, ám egy ideje – mondják a családtagjai, barátai – szemmel látható a változás, biztatóak a jelek: Kinga nagyrészt tudatosan figyel arra, aki beszél hozzá, ha viccelnek vele, nevet.

Baranyai András és Bogáti András mutatja a koncert plakátját. Szervezésénél maximálisan figyelembe vették a járványügyi előírásokat Fotó: Cseh Gábor

2018-ban a Gencsapáti Pünkösdi Fesztiválon játszott az Ismerős Arcok zenekar – Kinga kedvencei –, tagjai fellépésük után bementek hozzá a kórházba. A látogatás végén mozdult meg először a szerencsétlenül járt lány szája és telt meg a szeme könnyel. A Galambos Nándor vezette zenekar ígéretet tett: ha felkel a kórházi ágyról, koncertet adnak ennek örömére. Végül úgy döntöttek: nem várnak addig, inkább a családnak segítenek, hogy a soron következő költséges vizsgálatokat el tudják végeztetni. A pénteki koncert teljes bevételét Kinga családjának ajánlják fel, fellép még a Mokka Tribute Band, ugyancsak Kinga javára. Baranyai András és Bogáti András szervezők elmondták, a vendégek ülnek a sportházban az előadáson, 18.30-kor lesz a kapunyitás, nincsenek helyjegyek, érdemes időben érkezni. Az előkészületeknél messzemenőkig figyelembe vették a járványügyi előírásokat. Az Agorát a lehető legalacsonyabb díjért adták nekik bérbe. Aki a jegyvásárláson túl is támogatná a jó ügyet, a helyszínen lévő adománygyűjtő dobozba tehet vagy a „Szól a Szív…„Alapítvány számlaszámára küldhet pénzt. Aki az utóbbit választja, tüntesse fel: „Jótékonysági koncert Kingáért”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában