Adunk hozzá tippeket

2020.08.01. 07:00

Kiránduljunk! De merre induljunk?

Ha nem is tudunk hosszabb időre elutazni nyaralni, érdemes a gyerekekkel néhány olyan érdekességet felkeresni, amelyek egy nap alatt kerékpárral, gépkocsival vagy akár tömegközlekedéssel is megközelíthetők.

Tersztyánszky Krisztina

A Szajki-tavaknál vízi és erdei programokat találunk

Fotó: Horváth Balázs

A nagyszülőkorú felnőttek általában amúgy is kedvezményesen vagy ingyen utaznak, de a gyermekekkel utazó kísérőnek bármilyen korban jár kedvezmény. Érdemes a jegyvásárlás előtt tájékozódni! Kezdjük Szombathelyen! A nyári vakáció egyik legnagyobb szombathelyi attrakciója a Kalandváros. Az egyhektáros parkban favár, vizes játszóhelyek, domb­csúszdák, drótkötélpálya várja az aprónépet.

Azok a gyerkőcök, akik nagy mozgásigénnyel és jó idegzetű nagyszülőkkel rendelkeznek, több kalandparkot is kipróbálhatnak a megyében. A viccet félretéve: mindenhol jó kezekben vannak a vakációzók, erről a biztonsági berendezések és a személyzet egyaránt gondoskodik. A gyöngyösfalui Holdfényliget kalandparkban drótkötélpálya, mászófal, szabadesés, jégcsákányos mászás, ládaépítés és hasonló próbatételek várnak a bátor és erős gyerkőcökre. A kevéssé vakmerőek és a kisebb gyerekek is találnak maguknak elfoglaltságot a mezítlábas sétapályán, a csúszókorongpályán vagy a trambulinon.

A Szajki-tavaknál vízi és erdei programokat találunk
Fotó: Horváth Balázs

Hasonló borzongásokat élhetnek át a bükfürdői Kristálytoronyban, ahol kilencven különféle erőpróba vár a látogatóra. Óriáshinta, magasban biciklizés és kétszáz méteres csúszda is borzolja a kedélyeket. Az apróbbakra is gondoltak a pálya tervezői: a torony lábánál felállított Mini Kristály Torony már hároméves kortól várja a gyerekeket, akik az életkoruknak megfelelő akadályokon haladva önállóan, százszázalékos biztonság mellett tudják próbára tenni képességeiket.

Ha strandolni szeretnénk a gyermekekkel, ajánlatos valamelyik természetes vizünket felkeresni, hiszen ott egyúttal a természet szépségével is ismerkedhet a kiránduló. Például a Hegyhátszentjakabról megközelíthető Vadása strandon. A Hársas-tavat Szentgotthárd máriaújfalui városrészén találjuk. A tóparti sétány mellett épült ki az egy kilométer hosszú Hársas-tó tanösvény, ami a tó és környékének élővilágát, a vidék építészeti értékeit mutatja be. A Szajki-tavak felújított homokos strandján sportpályák és játszótér is van, a tavon vízibiciklizni, kajakozni és csónakázni is lehet, a környék erdeiben pedig túrázhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában