„Isten kegyelméből vagyok, ami vagyok”

2020.08.17. 07:00

Kirner Zoltán atya ezüstmiséjét ünnepelték Celldömölkön

A Nagyboldogasszony-templom búcsúi ünnepén tartották az 1Úton zarándoknap záró szentmiséjét szombaton. Ez alkalommal ünnepelték Kirner Zoltán atya ezüstmiséjét, papságának 25. évfordulóját is.

Tóth Kata

20200815 Nagyboldogasszony bucsu, Kirner Zoltán ezüst miséje, Celldömölk, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A világ-testi-lelki egészségéért ajánlották fel az idén imádságaikat az 1Úton nemzetközi zarándoknap résztvevői. A Nagyboldogasszony ünnepe utáni hétvégén több ezer zarándok indult el a Mária-úton Magyarországon és külföldön – Vas megyében tíz különböző szakaszon. A Káldról, Nagysimonyiból, Csényéből és Mihályházáról érkezők a celldömölki záró szentmisén találkoztak.

A szertartás elején a Nagyboldogasszony-­plébánia hívei és a zarándokok nevében Kirner Zoltán atyát köszöntötték, aki 25 éves papi szolgálatából hatot töltött Celldömölkön plébánosként.

 

Elhangzott: a szalézi rend tagjaként nagy feladatot vállalt az ifjúság nevelésében, Jóisten felé való terelgetésével. Azt már maga a jubiláló atya mondta el: nem véletlen, hogy a Szűzanya kegyhelyén lehet Nagyboldogasszony ünnepén, hiszen sokat köszönhet neki és a templomnak is. – Isten kegyelméből vagyok, ami vagyok. Ő nem az érdemünk alapján választ ki minket.

A hivatás ajándék és titok. Én éreztem a hívását, ami egyre nagyobb örömmel töltött el. A család és egy jó közösség is tudja segíteni a hivatást: én olyat szerettem volna, amivel másoknak tudok segíteni. Vannak pillanatok, amikor az Isten belenyúl az életünkbe, ilyen volt az is, mikor idekerültem – mondta Zoltán atya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában