Nyitás és alapítvány

2020.08.24. 07:00

Komoly tervekkel állt munkába Pukler Krisztián elnök

Komoly tervekkel állt munkába Pukler Krisztián, a büki roma nemzetiségi önkormányzat új elnöke. Őrzi, továbbviszi, amit Németh Tiborné Rozika képviselt, de új ötletek is sorakoznak: ilyen az Ausztria felé nyitás és egy alapítvány létrehozása is.

Bakos Ágnes

A büki roma nemzetiségi önkormányzat új elnöke: Pukler Krisztián

Fotó: Unger Tamás

Lovári–magyar nyelvű könyv egyelőre az egyetlen dísze Pukler Krisztián irodájának – de kerül még ide festmény is, például Ferkovics Józseftől, mutatta a büki roma nemzetiségi önkormányzat új elnöke. Németh Tiborné Rozika halála után vette át az elnöki munkát, büszkén mesélte, hogy a háromfős testületből mindanynyian beszélik a lovári nyelvet, „igazi cigány önkormányzat” – fogalmazott. És sok tervvel állt munkába. A Rozika által indított programokat természetesen továbbviszik, így a nagyszabású holokausztmegemlékezést évről évre, a roma napot és az alkotótábort. A következő program éppen az idei alkotások bemutatása: szerdán nyílik kiállítás a büki és a herényi roma alkotótáborokban készült munkákból a büki művelődési központban.

A büki roma nemzetiségi önkormányzat új elnöke: Pukler Krisztián Fotó: Unger Tamás

Kézzelfoghatóan is ápolnák Rozika emlékét: a Vas Megyei Önkormányzattal közösen tervezik egy alapítvány létrehozását, hátrányos helyzetű roma diákok támogatására. Ausztriai nyitást is tervbe vett az új elnök, mint mondta, a munkájából adódóan rendszeresen jár Ausztriában, évek óta munka köti a határon túlra, és jó irány lehet az osztrák roma szervezetekkel való együttműködés, amelyhez már megtették az első lépéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában