Járványgóc

2020.08.25. 17:29

Koronavírus Bécsújhely környékén: több mint hétszáz embert kell tesztelni

Két férfinak pozitív lett a koronavírus-tesztje Ausztriában. Mivel hétfőtől csütörtökig edzettek egy bécsújhelyi konditeremben, a velük egy időben ott tartózkodó több mint hétszáz embernek kötelezően el kell végeztetniük az ingyenes szűrést.

kisalfold.hu/vaol.hu

Fotó: pixabay

Wiener Neustadt (Bécsújhely) városa bejelentette, hogy két harminc év körüli férfi hétfőtől csütörtökig naponta edzett az M-Fitness nevű konditeremben, olvasható a noe.orf.at hírei között. Összesen 717 ember sportolt velük egy időben ugyanott, mindegyiküket felszólítottak a költségmentes koronavírus-teszt elvégzésére.

Hétfőn segélyhívó központot állítottak fel a városházában. Tíz városi alkalmazott telefonon és e-mailben értesítette a lehetséges érintetteket.

A városháza adatai szerint az érintettek a Bécsújhely, és a Bécsújhelyi járás mellett a Neunkircheni, a Badeni, a Lajtabrucki, a Nagymartoni, a Kismartoni, a Felsőpulyai járásokból, valamint Kismarton városából is érkeztek. A szűrést ma és szerdán rendezik meg az Arena Nova rendezvényközpontban Bécsújhelyen. A teszteknek 48 órán belül lesz eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában